U Doboju počela grupna faza Rekreativne lige u odbojci 

Rekreativna liga u odbojci u turnirskoj formi danas je u Doboju okupila 14 ekipa koje dolaze iz grada domaćina, Gradiške, Banjaluke, Usore, Zenice i Gračanice.

Organizator takmičenja je Dragan Prodić koji je rekao da se rekreativna liga u odbojci prvi put organizuje u Doboju i da će trajati dva vikenda.

On je pojasnio da se grupna faza odigrava danas i sutra, a završnica od 23. septembra kada se igraju četvrtfinalni mečevi i 24. septembra kada se odigravaju polufinalne utakmice, te utakmice za treće i prvo mjesto.

Prodić kaže da je ekipa mješovita i sastoji se od muških i ženskih igrača različite starosne dobi.

– Osnovni motiv je druženje i promocija odbojkaškog sporta – rekao je Prodić i zahvalio Gradskoj upravi Doboj i društveno odgovornim preduzećima za podršku u organizaciji.

Takmičenje je otvorio zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević koji je rekao da je grad podržao održavanje rekreativne lige u odbojci, kao i drugih sportskih manifestacija koje okupljaju mlade.

Dragan Zeljić iz Gradiške, koji odbojku igra rekreativno još od srednje škole, rekao je da je konkurencija jaka jer su prisutni i nekadašnji profesionalni igrači, te da na ovakvim takmičenjima učestvuje isključivo zbog druženja i dobre sportske zabave.

Sunčica Đurić iz Doboja kaže da se odbojkom rekreativno bavi osam godina, te da očekuje bolju igru s obzirom na muško-žensku kombinaciju ekipe.

Samanta Gavran iz Usore rekla je da više preferira odbojku na pijesku u odnosu na dvoranska takmičenja koja značajno popularizuju odbojku u sredinama u kojima je dominantan fudbal.

Otvaranju rekreativne lige u odbojci, koja se održava u sportskoj dvorani dobojske Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić”, prisustvuju poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijel Jošić i zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović, prenosi srpskacafe.com.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.