Tuča zbog žene u prostorijama Opštine Tešanj

TEŠANJ – U prostorijama Opštine Tešanj juče je došlo do neviđenog incidenta, kada su se u jednoj od kancelarija potukli uposlenici Enes Bekrić i Husein Kruško, koji je u ovom okršaju „izvukao deblji kraj“.

Iako nema zvaničnih informacija o tome šta je povod i motiv tuče, portal „Faktor.ba“ prenosi da se sve dogodilo zbog žene, te da ovo nije prvi put. Kako pomenuti portal nezvanično piše, između njih dvojice je i ranije dolazilo do okršaja iz istog razloga, te su protiv njih već pokretani disciplinski postupci.

U Hitnoj pomoći Doma zdravlja Tešanj potvrđeno je da je Kruški juče ukazana pomoć zbog zadobijenih povreda. On je, navodno, zadobio nekoliko udaraca šakama u glavu, kao i otok na nosu, te ogrebotine na čelu i iza uha, te je na kraju upućen na hirurgiju.

Društvenim mrežama proširile su se informacije kako je Bekrić nogama i rukama udarao Krušku po cijelom tijelu, koji je u jednom trenutku, navodno, izgubio i svijest.

Incident se, navodno, dogodio tokom sjednice Opštinskog vijeća Tešanj, a kako se moglo čuti, okršaju je prisustvovao i odbornik Senad Hasanbašić.

Hasanbašića, međutim, ove navode nije želio potvrditi, kazavši kako „on ništa nije vidio“.

„Bila je pauza na sjednici Općinskog vijeća. Sišao sam ispred za vrijeme pauze i ništa nisam vidio. Poduzimam mjere da se utvrdi kako je to procurilo, ne bih volio ništa o tome pričati“, rekao je on.

Prema riječima Senada Subašića, predsjedavajućeg OV Tešanj, tuča između Bekrića i Kruške nema nikakve veze sa Vijećem.

„Nažalost, tačno je da se u službenim prostorijama desio fizički obračun između dva uposlenika Općine. U to vrijeme je bila u toku sjednica OV Tešanj, ali sam incident nema nikakvu vezu sa Općinskim vijećem, niti bilo kojim općinskim vijećnikom lično“, kazao je Subašić.

Dodao je da je opštinski načelnik Suad Huskić sve prijavio policiji, kao i to da je protiv uposlenika pokrenuo disciplinski postupak.

Iz Kabineta načelnika potvrdili su ove informacije, navodeći kako je time narušen dignitet institucije i svih zaposlenih.

„Već danas je pokrenut disciplinski postupak kroz koji će biti utvrđena pojedinačna odgovornost sudionika i preduzet ćemo propisane mjere u sankcionisanju ovakvog ponašanja. Javna uprava mora biti profesionalna i odgovorna, a obaveza svih uposlenika je čuvati ugled institucije. Žao nam je zbog incidenta do kojeg je došlo, te ćemo reagovati onako kako to građani i porezni obveznici očekuju“, kazali su nam iz Kabineta načelnika.

U MUP-u Zeničko-dobojskog kantona potvrdili su da je policiji oko 16 sati prijavljeno da je došlo do narušavanja javnog reda i mira u kojem su učestvovale dvije osobe.

„Policija je odmah nakon prijave izašla na mjesto događaja i zadokumentovala slučaj. Rade se provjere i u zavisnosti od rezultata će biti poduzete određene mjere“, kazala je Aldina Ahmić, portparolka MUP-a ZDK.

Izvor: nezavisne.com   Autor: N.N.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.