Novca za propale karte otkazanog koncerta Radeta Šerbedžije još nema

Banjaluka – Stanovnici Srpske koji su kupili ulaznice da bi uživali u gala koncertu slavnog glumca Radeta Šerbedžije u Banjaluci ni mjesec i po nakon što je nastup otkazan nisu uspjeli da vrate novac od kupljenih karata.

Koncert, koji je bio zakazan za 27. oktobar u dvorani „Obilićevo“, otkazan je dan ranije. Iz banjalučke agencije „Lira“, koja je bila organizator događaja, tada su rekli da je nastup otkazan iz tehničkih razloga i da će svi koji su kupili ulaznice za dugo najavljivani koncert moći da ih vrate od 30. oktobra ispred Robne kuće „Boska“ i da dobiju novac za njih, ali se to nije desilo.

Prethodno je Šerbedžija za domaću publiku trebalo da nastupa u Kulturnom centru Banski dvor 3. oktobra, ali su termin i lokacija promijenjeni.

– Organizatori su drugi put obećali da će novac početi vraćati od 13. novembra, ali to nije ispoštovano. Kupila sam dvije karte po cijeni od 30 maraka, nastup je otkazan, a novac još nisam dobila. Sramota je da se ime slavnog glumca blati na ovakav način – rekla je Banjalučanka Mirjana P.

Direktor agencije „Lira“ Miroslav Višekruna tvrdi da će novac svima biti vraćen.

– Od danas pa do petka svi koji su kupili karte za koncert mogu doći ispred Robne kuće „Boska“ da donesu karte i biće im vraćen njihov novac. Nije mnogo karata ni prodato, a nekima smo već vratili novac. Imali smo tehničkih problema, zato je sve ovako kako jeste – rekao je Višekruna.

Organizator koncerta je i inspekciji potvrdio da nisu svima vraćene pare za karte za koncert.

Iz Republičke uprave za inspekcijske poslove navode da su zbog informacija u medijima pozvali organizatora koji je potvrdio da od ukupno 82 prodate karte, za 30 novac još nije vraćen.

– Organizator je rekao da je u medijima objavio oglas o povratu novca koji će naknadno dostaviti inspektoru, te da je spreman i da preostalim građanima vrati novac, o čemu će obavijestiti nadležnu inspekciju – naveli su iz Inspektorata RS i pozvali građane da im se jave ukoliko budu imali poteškoća sa vraćanjem novca, kako bi obezbijedili adekvatnu zaštitu njihovih potrošačkih prava.

Šerbedžijin menadžer Amir Bahtijarević kaže da je zgrožen ovom situacijom, te da mu se za pola vijeka, koliko se bavi ovim poslom, ovako nešto nikada nije desilo.

  • Ne pada mi na pamet da više ikada išta s njima radim. Neki su mi se javili da su dobili novac, sramota je da se ovo dešava. Strašno je dokle idu sitni interesi pojedinih ljudi. Ovo već postaje kriminal. Prevarili su publiku, Šerbedžiju i mene – rekao je Bahtijarević i dodao da je prije 15 dana bio u Banjaluci i da mu je Višekruna obećao da će svima novac biti vraćen.

Loše iskustvo

Bahtijarević ističe da nije prvi put da imaju loše iskustvo sa organizatorima u Banjaluci.

– I ranije smo imali problema sa drugim organizatorima, kada smo organizovali koncert na tvrđavi Kastel – rekao je Bahtijarević.

Izvor: glassrpske.com   Autor: Milijana Latinović

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.