DR. SVETLANA CENIĆ, EKONOMISTICA: „Zašto je cijena zemlje u Tešnju deset puta veća nego u Tesliću?“

Prof. Svetlana Cenić, ugledna ekonomistica i v.d. predsjednica Nadzornog odbora „BH Telecoma“, u razgovoru za magazin „Start“ otkriva da je prvo zaposlenje imala u Tešnju i objašnjava zašto je poduzetnička klima presudna za razvoj ekonomije.

„Moje prvo zaposlenje davne godine bilo je u Tešnju. Iz Sarajeva otišla u Tešanj i nikada se nisam pokajala. Ostala bih tamo da moj bivši suprug nije insistirao na tome da mu je Tešanj premali. Sva sreća, razvedosmo se i materijalno i moralno. Šalim se, ali zaista bih ostala tamo ko zna koliko godina jer su oduvek bili radni ljudi.
Tešanj je prvi grad koji je već tada imao industrijsku zonu sa zajedničkom infrastrukturom. U takvoj sredini gde je postalo gotovo sramota ne biti radan i poduzetan, sasvim je normalno da se stvara i napreduje. Samo pogledajte cenu zemljištva do table Teslić i posle table Teslić. Deset puta je jeftinija ona do table Teslić, ali svejedno, nije navala. Očito je poduzetnička atmosfera puno važnija od cene zemlje. U poduzetničkoj sredini jedino i možete biti poduzetnik„-

Izvor: slobodna-bosna.ba

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.