Led zasuo nekoliko Modriču, Teslić, Stanare…

TESLIĆ – Jako nevrijeme praćeno gradom pogodilo je danas nekoliko teslićkih sela, i opštinu Stanare. Led je oko 15 časova zasuo i Modriču, a nakon svega nekoliko minuta ulice u centru opštine bile su potpuno bijele.

Grad veličine oraha zabijelio se u Čečavi gdje je napadao nekoliko centimetara, pa su ga mještani uklanjali lopatama. Slična situacija je i na dionici regionalnog puta od Teslića prema Čečavi.

Šteta od leda bilježi se i u susjednom selu Ukrinica.

Načelnik Civilne zaštite u Tesliću Dule Borić rekao je Srni da je za sada poznato da je šteta pričinjena voćnjacima, ali da će komisija izaći na teren.

STANARI – Led je danas oko 14.00 časova pogodio i opštinu Stanare.

Komandir vatrogasaca u Stanarima Gordan Iličić rekao je Srni da je nevrijeme trajalo dvadesetak minuta i zahvatilo mjesne zajednice Stanari, Radnja, Ljeb i Dragalovci.

On je dodao da vatrogasci nisu imali pozive za intervenciju. 

Dijelove opštine Kostajnica danas je pogodio grad veličine zrna graška.

Padavine su počele u 15.45 časova i trajale oko pet minuta.

Neke od ulica u Kostajnici izgledale su kao da je pao snijeg.

MODRIČA – Nevrijeme nije zaobišlo ni centar Modriče i prigradska naselja gdje je padao led veličine lješnika, a informacija o nastaloj šteti za sada nema, rečeno je Srni u opštinskoj Službi civilne zaštite.

Stručni saradnik za civilnu zaštitu Željko Terzić rekao je Srni da je za 20 minuta, koliko je trajalo nevrijeme, na ulice palo oko pet do sedam centimetara leda.

Manjim intenzitetom nevrijeme je zahvatilo prigradska naselja Dobor i Tarveci.

„Led nije uticao na odvijanje saobraćaja, a za sada nema informacija o šteti na poljoprivrednim usjevima i plastenicima“, rekao je Terzić.

Nevrijeme praćeno ledom Modriču je pogodilo nešto poslije 15.00 časova.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.