Kristijan Šmit odlučio slaviti svoj rođendan na dan kada mu je baba rođena

Iz Sarajeva se juče oglasio Kristijan Šmit koji je objelodanio da više neće slaviti rođendan 26. avgusta, tj. onaj datum kada je rođen, nego je za slavlje izabrao drugi datum.

Naime, Šmit smatra da je opštesvjetski trend da se rođendan slavi na datum rođenja, najveća moguća glupost. U izjavi je išao korak dalje, te je odlučio sankcionisati sve one koji ubuduće budu slaviti rođendan na dan svog rođenja.

Slaviti rađendan na dan svoga rođenja, kakva glupost. Ne znam ko je to smislio. Želim da svjetske promjene krenu iz BiH. Građani BiH će morati izabrati drugi dan za slavlje svog rođendana. Slavlje na datum svog rođenja više neće biti prihvatljivo, niti moguće. Poručujem svim bh. građanima da na vrijeme odluče koji dan će izabrati, jer vremena više nema„, kazao je Kristijan Šmit.

Da bi pokazao ličnim primjerom, Šmit je počeo sa odabirom datuma proslave svog rođendana. Odlučio je da datum odredi kolo sreće. Prvi datum koji je izvukao se poklopio sa danom rođenja njegove komšinice, što mu je bilo neprihvatljivo, pa je okrenuo novo kolo. Drugi datum mu je takođe bio neprihvatljiv jer se poklopio sa datumom rođenja njegove tetke od strica. Tako je prošlo punih šest sati i dvije infuzije od premorenosti, a kolo sreće se uvijek zaustavljalo na datumu koji mu je iz nekog razloga bio neprihvatljiv. Na kraju, kada mu je doktor preporučio da iz zdravstvenih razloga, može samo okrenuti još jedno kolo, Šmit je poslušao savjet doktora i zavrtio zadnje kolo. Datum, na kojem se zaustavilo kolo sreće je 28.2., što se poklopilo sa datumom rođenja njegove babe. Tako je Kristijan Šmit odlučio da svoj rođendan slavi na dan kada mu je baba rođena.

Vrtići, igraonice, škole, ubuduće će biti strogo provjeravane od strane žandarmerije, gdje će slavljenici biti dužni rodnim listom dokazati da nisu rođeni na slavljenički datum.

Prvi je na redu manji bh. entitet. Oni mogu slaviti svoj rođendan, ali isto tako trebaju izabrati neki drugi datum za proslavu koji nikako ne smije biti neki svetac. Objektivno, problem jeste što je u Crkvenom pravoslavnom kalendaru svaki dan neki svetac, ali to je njihov problem, nije moj„, za Granice je rekao Šmit.

Izvor: Satira😀/GraniceDoboja.info


Povezano:


Više satira članaka OVDJE

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.