Abdalla: Ja sam novi Visoki predstavnik za BiH

Danas se u centru Sarajeva pojavio izvjesni Abdalla koji tvrdi da je Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu.

Da nije šala, Abdalla je pokazao dokument kojim ga je, od petnaest članica Savjeta bezbijednosti Ujedinjenih nacija, samo Senegal proglasio za Visokog predstavnika.

Članovi Predsjedništva BiH, Džaferović i Komšić, nakon što su sagledali dokument iz Senegala i kada su čuli za namjere Visokog predstavnika Abdalle, odlučili su da ga objeručke prihvate u punom kapacitetu.

Hašamakala (to mu je dobar dan)! U mom selu se pročulo, da BiH traži nekog glavnog ceribašu koji može reći za nešto bijelo, da je ustvari crno i svi moraju da vjeruju tome i da ga slušaju. To mi je onako bilo baš zanimljivo, pošto sam ja šaljivdžija. Još kažu, da postaneš taj glavni lik u BiH, dovoljno je da te bar jedna zemlja Savjeta bezbijednosti UN proglasi za tu funkciju. Onda se ja sjetim da je moja strina od tetke zamjenik pomoćnika sekretara Senegala pri Savjetu bezbijednosti. I eto, zamolim strinu od tetke, a sve ostalo je istorija i sada sam ovdje„, kaže Abdalla i dodaje:

Ovdje sam došao s namjerom da nametnem afričke vrijednosti, donesem par zakona i bježim kući, jer tamo imam dosta posla oko proljećne sjetve. Prvi zakon koji ću nametnuti je ‘Zakon o obaveznom odijevanju nakurnjaka’. Drago mi je čuti da ga žele objeručke prihvatiti Džaferović i Komšić.


Napominjemo da je Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija najvažnije tijelo Ujedinjenih nacija, zaduženo za održavanje mira i bezbednosti među narodima. Čine ga pet stalnih članica (Kina, Francuska, Rusija, Velika Britanija i SAD) i deset izabranih članica (Egipat, Senegal, Angola, Japan, Malezija, Urugvaj, Venecuela, Novi Zeland, Španija i Ukrajina). Za izbor Visokog predstavnika za BiH, potreban je jednoglasan stav, ali ne mora da znači.

Izvor: Satira😀/GraniceDoboja.info


Više satira članaka OVDJE

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.