Dobojlija Gojko Marković donirao novac za djecu blatničke škole

Gest vrijedan divljenja i svakog poštovanja osvanuo je na donatorskom žiro računu blatničke škole.

Naime, dana 19.01.2022. godine na žiro račun donatorskih sredstava Osnovne škole „Dositej Obradović“ Blatnica, bivši učenik ove škole, gospodin Gojko Marković uplatio je 1.800 KM. Navedena sredstva su uplaćena za topli obrok 12 socijalno ugrozenih učenika i dovoljna su za kompletno drugo polugodište.Direktor škole Miladin Gotovac u svoje ime i u ime svih zaposlenih radnika i učenika škole zahvalio se gospodinu Markoviću.

Gospodin Gojko Marković je rodom iz Mladikovina. Završio je osnovnu školu 1970. godine, koja je tada nosila naziv O.Š. „Zagorka Ilic“. Kao mnogi drugi učenici ove škole, gospodin Gojko je nastavio školovanje, te je srednju Mašinsku školu završio u Doboju, a studije u Zagrebu. Danas je vlasnik uspješnog preduzeća „Magvis Komerc“ Doboj. Iako je poslije osnovne škole napustio rodni kraj, ipak je Blatnica Gojku ostala duboko urezana u srcu„, rekao je direktor škole Miladin Gotovac i dodaje:

Takođe, Gojko je dana 2.10.2020. godine organizovao susret generacije 1969/70. u Blatnici, koja je tada proslavila 40 godina mature. On je jedan od brojnih uspješnih učenika škole u Blatnici, koji nije zaboravio svoj rodni kraj i školu u kojoj je osim osnovnih znanja stekao ljubav i humanost. Iskreno se nadamo da će djeca kojoj Gojko danas pomaže jednoga dana biti uspješni ljudi kao Gojko, a iznad svega i humanisti„.

Više fotografija sa proslave mature na inicijativu Gojka Markovića.


Uspjeh učenika i realizacija projekata

Takođe, direktor škole se osvrnuo na ranije realizovane projekte i školske uspjehe.

Ponosan sam na rezultate koje postižu učenici i nastavnici ove škole. Škola učestvuje u svim opstinskim i brojnim regionalnim i republickim takmičenjima. Naročito sam ponosan na školsku 2015/16. godinu, kada je ova škola postigla najbolje rezultate u opštini Teslić. Tada, šestog aprila, smo dobili značajno opštinsko priznanje „Srebrene plakete“ povodom Dana opštine Teslić. Što se tiče rezultata u materijalno-tehničkom pogledu, u 2016. godini realizovan je projekat uređenja sprtskog igrališta, izgradnje tribina i ograde u područnoj školi Kamenica. Projekat je izveden od strane resornog ministarstva FBiH i Opštine Teslić, a njegova vrijednost je iznosila oko 60.000 KM. Zatim, 2017. godine realizujemo značajan projekat rekonstrukcije fiskulturne sale, koja je od skoro potpuno uništene sale izrasla u jednu od najljepših u Srpskoj. Naredni projekat se realizuje u školskoj 2017/18. godini u kojem učestvuju Opstins Teslić, Vlade Republike Srpske, UNDP i Ambasada Švedske. U pitanju je projekat „Zelenog plana energetske efikasnosti“ u okviru čega je u potpunosti renovirana škola. Ovim projektom škola je prekrivena, promijenjena je kompletna drvena i ugrađena nova pvc stolarija i urađena je termo-fasada. Vrijednost projekta je oko 240.000 KM„, navodi Gotovac.

Fiskulturna sala, ranije
Fiskulturna sala nakon renoviranja
Centralna škola u Blatnici, prije obnove
Renoviranje
Centralna škola u Blatnici, nakon obnove
Centralna škola u Blatnici, nakon obnove

Na kraju našeg razgovora, Gotovac ističe da nema stajanja i da su aplicirali za još tri nova značajna projekta.

Oni se odnose na izgradnju fiskulturne sale u Kamenici, renoviranje područne škole u Kamenici, kao i uređenja mokrih čvorova i podnih obloga u Blatnici.

Uz sve navedeno, Gotovac poziva i ostale uspješne bivše učenike blatničke škole da slijede Gojkov pozitivan primjer i imaju srca i humanosti kao on.


Ranije fotografije obilježavanja Dana škole i proslave uspješno realizovanog projekta utopljavanja centralne škole.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.