Susret sa vrijednim ŽENAMA iz Doboja: „Kafa u pet do pet“ (FOTO)

Udruženje poslovnih žena u BiH je 14.06.2019. godine je orgnizovalo susret sa ženama iz Doboja i okruženja. Susret pod simboličnim nazivom „Kafa u pet do pet“ imao je za cilj okupiti žene koje aktivno djeluju u svim sferama života, od privrede, društva, poljoprivrede do sporta. Prisutne su bile članice lokalnih udruženja, privrednice, profesorice, doktorice…

 

 

Fadila Milavica, predsjednica Skupštine Udruženja poslovnih žena u BIH objasnila je važnost ovakvih druženja:

Svaka posjeta nekom novom gradu u našoj državi, upoznavanje bosanskohercegovačkih vrijednih žena, ta energija koju sam osjetila među trideset snažnih žena u Doboju je fascinantna. Kada doživiš da trideset žena jedna o drugoj pričaju sa toliko respekta, taj osjećaj se ne može opisati riječima. Na kraju smo završile sa pravljenjem strategije kako se sve žene trebaju ujediniti i mijenjati sliku Bosne i Hercegovine.

 

Zajednica poput Doboja, oslonjena je na male privrednike, koji su najčešće svjesni da ne mogu praviti velike promjene, ali da su male promjene jedini način kako se ože unaprijediti lokalna zajednica.

Emanuela Božić je rasla uz Snežanu Šelija, iako dvije različite generacije kroz život i posao su bile inspiracija i podrška jedna drugoj. Emanuela Božić, vlasnica Agencije za intelektualno savjetovanje Lavirint navodi:

„Inspiriše me rad sa djecom, njihov smjeh i radost u učenju i otkrivanju svjeta oko sebe. Izazov je raditi s njima i mjenjati taj mikrosvjet oko sebe. Svim srcem vjerujem da svi trebamo raditi tako, malo… tu oko sebe…. i svako po malo i to je onda zaista mnogo.“


Povezano: UG ToPeeR Doboj: Druženje povodom Javnog poziva za nagradu „Snaga izvrsnosti“. Pronalazak heroina iz sjene


Tokom druženja smo saznali za mnoge inspirativne priče. Naše sagovornice su nizale priče i primjere izvrsnih žena iz Doboja i okoline, a mi smo se uvjerili da je svaka od prisutnih dama ispiracija drugima.

 

Inga Marković, Spec. nutricionista dijeteticar-MA navodi kako je: “Moja životna inspiracija je svakodnevno sticanje znanja i rad na sebi jer smatram da je to ono što mi kao ženi i majci daje najveću snagu. Smatram da žene treba i moraju biti inspiracija cijelom društvu jer ono što ženu čini ženom, majkom, suprugom … ono na šta je sve žena spremna, na kakvu žrtvu i odricanje treba da bude predmet divljenja cjelog univerzuma.”

 

Biljana Maksimović, doktorica iz Doboja

Nije važno ko će pobijediti, potrebno je širiti pozitivne priče jer Bosnu i Hercegovinu drže žene!

Udruženje poslovnih žena u BiH je sa magazinom Gracija pokrenulo nagradu „Snaga izvrsnosti“ sa ciljem da dođemo do heroina iz sjene, do žena koje su možda nepoznate javnosti, koje ni same nisu svjesne promjene koju prave svojim djelovanjem, koje nailaze na bezbroj prepreka, ali ih savladavaju bez pompe.

Nagrada će se dodijeliti u sedam oblasti i to: 

  • Preduzetništvo,
  • Nauka i obrazovanje,
  • Društveni angažman,
  • Mediji i kultura,
  • Sport,
  • Opstanak i
  • Poljoprivreda.

Do početka oktobra 2019. je otvoren Javni poziv za nominacije za nagradu, a nominovati mogu svi građani i građanke Bosne i Hercegovine. Po zatvaranju Javnog poziva slijedi ocjenjivanje pristiglih prijava kao i glasanje javnosti (online).

Više o Nagradi: www.upzbih.ba/nagrada

Izvor: CMC Agencija za stratesko komuniciranje

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.