UG ToPeeR Doboj: Druženje povodom Javnog poziva za nagradu „Snaga izvrsnosti“. Pronalazak heroina iz sjene

Druženje: „Kafa u pet do pet“ Doboj, 14.06.2019. u 16:55 prostorije UG ToPeeR, ul. Kralja Aleksandra 197

Udruženje poslovnih žena u BiH osnovale su uspješne preduzetnice, menadžerice i stručnjakinje kako bi radile na stvaranju boljih usova ekonomskog okruženja u BiH. Udruženje poslovnih žena u BiH aktivno radi na pružanju podrške ženama u pravcu ekonomskog osnaživanja, edukacije kao i na promociji preduzetništva žena.

Da bi predstavili Udruženje poslovnih žena u BiH, ali i da bi upoznali preduzetne žene kojih ima u svim krajevima BiH, odlučili smo da organiziramo seriju druženja pod nazivom „Kafa u pet do pet“. Razloga za druženje je puno, ali ovom prilikom mi želimo inspirisati žene i muškarce da prepoznaju IZVRSNE žene iz svog okruženja, i podijele sa nama svoju priču o njihovoj izvrsnosti. Pričajući tople ljudske priče, lagano ulicu po ulicu, grad po grad, pokazati ćemo svjetliju stranu Bosne i Hercegovine!

Pokazat ćemo svu ljepotu bosanskohercegovačke žene. Žene, majke, komšinice, političarke, sportistkinje, poduzetnice, menadžerice, ratarke, kuharice, umjetnice – žene mađioničarke za život…

Zato smo u partnerstvu sa magazinom Gracija pokrenuli nagradu „Snaga izvrsnosti“ sa ciljem da dođemo do heroina iz sjene, do žena koje su možda nepoznate javnosti, koje ni same nisu svjesne promjene koju prave svojim djelovanjem, koje nailaze na bezbroj prepreka, ali ih savladavaju bez pompe. Nagrada “Snaga izvrsnosti” slavi žene koje ostavljaju trag u svojim zajednicama. To su žene koje nas podstiču da budemo bolji ljudi, koje nam pokazuju kako se može bolje i više.

 

Kroz seriju druženja pod nazivom „Kafa u pet do pet“ članice i predstavnice Udruženja poslovnih žena u BiH te magazina Gracija će upoznati javnost sa načinom nominovanja kandidatkinja za nagradu, kriterijima koje kandidatkinje trebaju ispunjavati, kao i o oblastima u kojima će se dodijeljivati nagrada. Osim predstavljanja Nagrade, kroz razgovor sa ženama iz lokalnih zajednica će se razgovarati o izazovima sa kojima se susreću u svakodnevnom životu, a posebno u segmentu ekonomske nezavisnosti.

Druženje će se realizovati u Doboju, 14.06.2019. godine u prostorijama UG ToPeeR, ul Kralja Aleksandra 197 sa početkom u 16:55h. Pozivamo sve zainteresirane žene (i muškarce) da nam se pridruže kako bismo zajedno ispričali što više priča o snažnim i izvrsnim ženama.

 

Kontakt osoba za dodatne informacije: Dragana Grbić-Hasibović, 061 828 084

Više o Nagradi: www.upzbih.ba/nagrada

Izvor: Udruženje poslovnih žena BiH

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.