Stanari (Video): Smiljanić tvrdi da načelnik mobinguje pojedine zaposlene; Ćelić optužbe odbacuje

Predsjednik Opštinske organizacije Sindikata uprave u Stanarima, Vladimir Smiljanić, tvrdi da mu nije dozvoljeno obraćanje na posljednjem zasjedanju lokalne Skupštine, kada je imao namjeru da odbornike upozna sa ponašanjem rukovodstva opštine prema pojedinim zaposlenim. Zajedno sa predsjednikom Sindikata uprave Republike Srpske organizovao je konferenciju za medije.

Tvrdi da načelnik opštine, Radojica Ćelić, lično i preko članova Ujedinjene Srpske čiji je član, mobinguje pojedine zaposlene. Ćelić optužbe odbacuje.

Šest zaposlenih u Opštinskoj upravi u Stanarima, od kojih tri iz boračke populacije, trpilo je mobing, tvrdi predsjednik Opštinske organizacije Sindikata uprave Vladimir Smiljanić. Kao primjer navodi slučaj službenice Mirele Bjeličić Grujić koja nije željela da govori pred kamerama.

VIDEO

– Radila je u Odjeljenju za finansije, kada se vratila sa porodiljskog nije imala mjesta u kancelariji, nije imala ni stola, ni stolicu. Stolicu su joj dali da sjedi u hodniku, ali im je smetala i u hodniku, pa su je prebacili u privredu, a iz privrede u drugu opštinsku instituciju Dom zdravlja. Taj mobing vrši neposredno načelnik, načelnik Ćelić – rekao je Vladimir Smiljanić, predsjednik OO Sindikata uprave Republike Srpske

Pozvao je političke lidere na lokalnom ali i republičkom nivou, da se ograde od ponašanja načelnika opštine.

– Očekujem da se Stevandić oglasi po ovom pitanju kada je riječ o ponašanju Ćelića, tako i Stankovića načelnika odjeljenja za privredu i finansije koji negdje iz sjenke i vrši najveći pritisak – kaže Božo Marić, predsjednik Sindikata uprave Republike Srpske.

Ove tvrdnje načelnik opštine odbacuje. Za njega je ovo, kaže, preuranjeni početak predizborne kampanje.

– Predizborna kampanja je počela i nažalost ako se sindikat svrstava tamo uz nekog, onda meni samo može pored ovog što je palo na Ustavnom sudu taj kolektivni ugovor koji je potpisao predsjednik republičkog sindikata uprave, malo mi je to presmješno, a drugo ne mogu ja natjerati nekog da bude član tog ili onog sindikata – smatra Ćelić.

Iz Sindikata navode da se sve radi da bi se radnici učlaninili u Ujedinjenu Srpsku. Načelnik odgovara da u opštinskoj upravi ima mjesta za sve, bez obzira kojoj političkoj partiji pripadaju i da priča o primoravanju na članstvo u Ujedinjenoj Srpskoj, nije tačna, prenosi rtrs.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.