Voda se izlila na autoput „9. januar“ VIDEO

DOBOJ – Na auto-putu „9. januar“, na dionici Prnjavor – Doboj došlo je do izlijevanja vode na kolovoz i iz Auto moto saveza Republike Srpske pozivaju vozače na oprez.

Društvenim mrežama širi se video snimak kojeg su napravili vozači, na kojima se vidi kako voda teče preko saobraćajnih traka, noseći kamenje i blato.

Kako navode u AMS RSZ zbog intezivnih padavina, te veće količine vode koja se zadržava na kolovozima, naročito u sjeverozapadnim krajevima RS, kao i povećane opasnosti od odrona i aktiviranja klizišta, neophodna je maksimalno oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

„Zbog vode i zemlje na kovozu opreznije treba voziti dionicom auto puta Prnjavor-Doboj, na izlazu iz Prnjavora prema Kladarima (u oba smjera). Ekipe putne službe  su na terenu i rade na raščišćavanju putnog pravca“, saopštio je AMS RS.

Zbog poplava saobraćaj je obustavljen za sve kategorije vozila na magistralnom putu M-14 Kozarska Dubica-Kostajnica. Zatim, na izlazu iz Kostajnice prema Kozarskoj Dubici, u ulici Ranka Šipke.

VIDEO

„Zbog izlijevanja vode na kolovoz, saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom na dionici magistralnog puta Prijedor – Novi Grad u mjestu Donja Dragotinja“, navode u AMS RS.

Zbog odrona na lokalnom putu Donji Rakani – Čulića Brdo saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne putne pravce. Na regionalnom putu RI-2102, dionica Razboj – Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.