SOROŠ KUPUJE MERKATOR, NUDI 150 MILIONA EVRA?! Ako sklopi posao preuzeće i Merkator S, koji posluje u Srbiji!

Nekolicina kreditora Merkatora dobila je zahteve za prodaju potraživanja. Reč je o ukupno 650 miliona evra, koliko Merkator duguje bankama. Kako saznaje slovenski Siol.net za otkup je navodno zainteresovan fond Quantum, kojim upravlja poznati investitor i milijarder Džorž Soroš

Fotomontaža

Takođe, Soroš želi da preuzme treću najveću slovenačku trgovačku kompaniju Tuš, za koju njegovi stručnjaci rade dubinsku analizu i pregovaraju s poveriocima, piše RTL.

Soroš navodno za Merkator nudi 150 miliona evra, što je nešto manje od četvrtine nominalne vrednosti njegova duga.

Po mnogima kontroverzni investitor, najpoznatiji je po organizaciji „Otvoreno društvo“ koja je u poslednjih 40 godina pomagala razne humanitarne, obrazovne i druge projekte širom sveta.

KOSTIĆ PREUZIMA „MERKATOR-S“?! Slovenački mediji tvrde da srpski kralj šećera priprema veliku transakciju!

Nedavno je postala druga po veličini u SAD-u, nakon fonda Bila i Melinde Gejts. U tu svrhu Soroševa organizacija je u razne programe upumpala više od 14 milijardi dolara od 1979. godine, otkada je osnovana.

USPON I PAD AGROKOR CARSTVA: Ili kako je Ivica Todorić od ULIČNOG PRODAVCA CVEĆA stigao do vrha poslovnog giganta KOJI SE URUŠIO KAO KULA OD KARATA!

Zbog takvih stavova Soroš je često na udaru nacionalističkih političara, a poslednji primer je progon s kojim je suočen u rodnoj Mađarskoj, koji sprovodi tamošnji premijer Viktor Orban.

Podsetimo, i srpski biznismen Miodrag Kostić zainteresovan je za kupovinu „Merkatora-S“, maloprodajnog lanca posrnulog „Agrokora“ u Srbiji, ključne kompanije koja u toj zemlji posluje u okviru slovenackog „Merkatora“, piše slovenacki portal „Siol“, pozivajuci se na svoje neimenovane izvore.

Izvor: Informer

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.