Ramić u Tesliću: Završena rekonstrukcija škole u mjestu Kamenica

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je, zajedno s ministrom civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adilom Osmanovićem, posjetio Teslić. Na sastanku s načelnikom Teslića Milanom Miličevićem dogovorena je realizacija infrastrukturnih projekata važnih za ovu opštinu.

Ramić i Osmanović su posjetili i najbrojniju povratničku osnovnu školu u mjestu Kamenica, gdje su ih domaćini upoznali s problemima, potrebama, ali i uspjesima povratničke populacije u ovoj sredini.

Osnovna škola “Dositej Obradović” Blatnica PŠ u Kamenici je, zbog brojnosti učenika, iz četvorogodišnje pretvorena u osmogodišnju, saopšteno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Sa direktorom škole Miladinom Gotovcem i predstavnicima povratnika razgovarao je o uslovima i načinu funkcionisanja ove škole koju pohađa 146 učenika bošnjačke nacionalnosti.

Ozvaničen je i završetak radova na rekonstrukciji krova na područnoj školi u mjestu Kamenica, dok je uručena i oprema sa didaktičkim materijalima koju je osigurala Ambasada Narodne Republike Kine u saradnji sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica.

Ministar Edin Ramić uručio je i udžbenike za sve učenike koji pohađaju nacionalnu grupu predmeta.

Direktor škole Miladin Gotovac zahvalio je ministru Ramiću na ovoj značajnoj podršci, a posebno na projektu rekonstrukcije krova škole koja je zbog dotrajalosti prokišnjavala i otežavala rad nastavnom osoblju i odvijanju nastave, pišu vijesti.ba.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.