Ko je Miloš Bukejlović, novi ministar u Vladi RS? Koji Dobojlija će biti predsjednik Vlade RS za dvije godine?

Pred Republikom Srpskom period je formiranja nove Vlade na čijem će čelu drugi mandat zaredom biti Radovan Višković.

Miloš Bukejlović

Nakon šesnaest godina Anton Kasipović neće biti u Vladi, na njegovo mjesto dolazi mladi, obrazovani i sposobni, ali javnosti manje poznat Miloš Bukejlović iz Doboj, piše ATV.

Miloš Bukejlović rođen je u Doboju 1989. godine. U rodnom gradu je završio osnovnu školu i Gimnaziju „Jovan Dučić”. Zvanje diplomiranog pravnika je stekao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. 

Poslije stečenog iskustva na pozicijama pravnika, obavljao je poslove sekretara Skupstine grada Doboja, zatim u dva navrata bio potpredsjednik, zatim i najmlađi predsjednik Skupštine grada Doboja. Danas je na poziciji vršioca dužnosti direktora MH „ERS“ MP a.d. Trebinje – ZP „Elektro Doboj“ a.d. Doboj, prenosi ATV.


Ko će biti novi predsjednik Vlade Republike Srpske za dvije godine?

Novoizabrani predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je ranije izjavio da će Radovan Višković ostati predsjednik Vlade Republike Srpske u naredne dvije godine.

Zašto je mandat Radovana Viškovića na čelu Vlade Republike Srpske već sada oročen na dvije godine?

U Doboju se uveliko špekuliše šta je konkretan razlog.

Nezvanično, kako je SNSD iz Doboja na proteklim izborima postigao odličan rezultat, od +10.000 glasova, Dobojlije su zahtijevale premijersko mjesto.

Najozbiljniji kandidat za to mjesto je Boris Jerinić, sadašnji gradonačelnik Doboja. Da u Doboju sada ne bi išli na vanredne izbore za gradonačelnika, Milorad Dodik je odlučio da već sada ograniči mandat Radovana Viškovića, nakon kojeg bi Doboj trebao dobiti mjesto presjednika Vlade Republike Srpske.

Boris Jerinić

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.