Igrališta za djecu i vanjski fitnes, lokalitet Žabljak

Usora, 7.6.2022. godine – Načelnik općine Usora, Zvonimir Anđelić, dipl.ing.građ., izvršio je obilazak radova u sklopu projekata: „Izvedba igrališta za djecu i vanjski fitnes, lokalitet Žabljak općina Usora, Faza I.“ i „Izvođenje infrastrukturnih građevinskih radova u MZ Ularice i MZ Bejići“.

Pored Općinskog načelnika obilasku su prisustovali koordinator projekata Ivica Labudović, te predstavnik nadzora Mario Čolić (Ingart d.o.o).

Projekt „Izvedbe igrališta za djecu i vanjski fitnes, lokalitet Žabljak općina Usora, Faza I.“podrazumijeva aktivnosti na  izgradnji otvorenog objekta sportske rekreacije kao i rekreacije za djecu, a vrijednost ugovorenih radova je 40.230,47 KM. Glavni nositelj realizacije projekta je općina Usora, a Sporazumom o zajedničkom br: 02-11-402/21 od 28.9.2021. godine Općina Usora, Mjesna zajednica Žabljak te „IMACO-SYSTEMTECHNIK“ doo Žabljak obvezali se na zajedničku provedbu projekta. Sredstva su pored Proračuna općine Usora osigurana i od strane Ministarstva za privredu Zeničko-dobojske županije koje je za ovaj projekat putem Javnog poziva dodjelu sredstava poticaja namijenjenih subvencioniranju projekata turističke infrastrukture i suprastrukture na području Zeničko-dobojskog kantona, odobrilo iznos od 30.000,00 KM.

Reklame, knjigovodestvo, Marketing Doboj - GraniceDoboja,info
https://granicedoboja.info/marketing/

Financijska sredstva za realizaciju projekta „Izvođenje infrastrukturnih građevinskih radova u MZ Ularice i MZ Bejići“, pored Proračuna općine Usora osigurana su i sredstvima Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojske županije, koje je za ovaj projekat odobrilo ukupno 50.000,00 KM, a vrijednost ugovorenih radova je 53.999,01 KM. Radovi na projektima se uspješno privode kraju. Pored navedenog izvršen je uvid u nedavno okončane radove na projektu: „Uređenje mjesnog groblja Ularice“ u vrijednosti  6.363,63 KM, na kojima je izvođač radova bio Zenit d.o.o. piše usora.com.

Više fotografija OVDJE.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.