Gračanica/Detalji otmice koja je šokirala bh. javnost: Strpali ga u gepek, u šumi natjerali da se skine te vezali za nogu i “objesili” preko grane pa tukli…

Općinski sud Gračanica prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Adnana Halilovića (35), Muharema Kopačića (22) i Džejlu Tuholjak (24), svi iz Gračanice, zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saučesnici počinili krivično djelo protivpravno lišenje slobode na okrutan način, pri čemu su jednoj osobi teže narušili zdravlje. Također, oni su osumnjičeni i za krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanje opojnih droga.

Jednomjesečni pritvor je određen i za jedno maloljetno lice koje je učestvovalo u protivpravnom lišenju slobode, dok se za još jednom osumnjičenom osobom traga.

Oni su osumnjičeni da su 20. februara u jutarnjim satima u Gračanici automobilom došli do kuće u kojoj je privremeno sa suprugom i djetetom boravio oštećeni S.J, i uz upotrebu prijetnji pištoljem i udarajući oštećenog pesnicama ga natjerali da se spremi i krene sa njima. Nakon toga su ga strpali u gepek automobila, odvezli ga izvan grada u šumu, gdje su ga natjerali da se skine, vezali ga sajlom za jednu nogu a drugi kraj prebacili preko grane drveta i tako ga dizali sa zemlje. Pri tome su ga udarali pesnicama, nogama i motkama po cijelom tijelu i teško mu narušavali zdravlje, nakon čega su ga odvezali i rekli mu da bježi.

Pripadnici Sektora kriminalistićke policije MUP-a TK su po nalogu Tužilaštva i uz naredbu suda izvršili pretrese na više lokacija koje su koristili osumnjičeni prilkom čega je kod tri spomenute osobe pronađena manja količina opojne droge amfetamin i jedna precizna vaga.

Osumnjičeni su lišeni slobode te su nakon kriminalističke obrade predati u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.

Izvor: tip.ba

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.