Vjerovali ili ne: Dementna baka oporukom šokirala porodicu, evo kome je ostavila 3 miliona evra

Oporuka jedne dementne bake u Austriji šokirala je njenu porodicu nakon što je otkriveno da je baka cijelo svoje bogatstvo u vrijednosti od 3 miliona eužvra ostavila vodoinstalateru.

Austrijski Kronen Zeitung piše da je baka još prije smrti postavila vodoinstalatera kao kontakt za hitne slučajeve i da porodica ništa ne može učiniti jer mu je novac ostavljen u nasljedstvo legalno.

“Sve dok nema kaznenog djela poput prevare, prisile ili obmane, rodbina ne može učiniti ništa. A dokazati to bilo bi iznimno teško jer je žena sada preminula”, rekao je Lorenz Kirschner, odvjetnik specijaliziran za ostavinska pitanja.

Naime, nakon što je baki 2018. godine nakon 50 godina braka preminuo suprug, ostala je sama u velikoj kući, a budući da nisu imali djece, više nije imala nikog da vodi brigu o financijskim i organizacijskim poslovima.

Godinu dana kasnije vodoinstalater je počeo obavljati redovne poslove u bakinoj kući u Klosterneuburgu te su izgradili dobar odnos.

Nakon dvije godine svu svoju imovinu prepisala je na njega darovnicom. Ostatak mu je kao jedinom nasljedniku obećala u oporuci, a to je obećanje naposljetku i ispunila, prenosi radiokameleon.ba/index.hr.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.