Dobojlija Đorđe Lukić vicešampion Balkana u šahu

U periodu od 09. do 10.10.2021. godine održan je Otvoreni pojedinačni balkanski kadetski kup u šahu – Prokuplje, Republika Srbija.

Na kupu je učestvovalo 111 takmičara iz zemalja balkanskog poluostrva (Srbija, Sjeverna Makedonija, Bugarska, Bosna i Hercegovina) u organizaciji Šahovskog kluba „Topličani“ Prokuplje i Šahovskog saveza Srbije.

Đorđe LUKIĆ (10) iz Doboja, učenik V razreda Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“, član šahovskog kluba „Svetozar Gligorić“ Bijeljina, osvojio 2. mjesto, pehar i srebrnu medalju i stekao titulu šahovskog vicešampiona Balkana.

Turnir se igrao u hotelu „Olimpic Residence“ u Prokuplju sa tempom igre od 15 minuta po igraču uz dodatak od 5 sekundi za svaki odigran potez (Rapid) .

Đorđe Lukić je nastupao u grupi dječaka do 11 godina (M11) i osvojio drugo mjesto u konkurenciji od 35 takmičara iz Srbije, Sjeverne Makedonije, Bugarske, te Bosne i Hercegovine.

Pokrovitelj turnira je bio Grad Prokuplje i Šahovski klub „Topličani„ Prokuplje kao i Šahovski savez Srbije. Direktor turnira je bio Zoran Milutinović, glavni sudija IA Dragan Živić i pomoćni sudija IA Igor Lukić.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.