Edin Dedić (27) iz Doboj Istoka vlasnik dva uspješna preduzeća

Edin Dedić  ima 27 godina, oženjen je i otac jednog dijeta. Po zanimanju je bachelor inžinjer elektrotehnike. Kroz cijelo svoje školovanje učestvovao je na takmičenjima iz matematike, fizike, biologije, hemije, informatike, engleskog jezika, debate i atletike što je doprinijelo da je proglašen Učenikom generacije MSŠ Doboj Istok. Učešće na takmičenjima je nastavio na fakultetu tako da je predstavljao svoj fakultet na takmičenju u Italiji „Elektrijada“ iz područja Automatike i zauzeo treće mjesto od svih takmičara iz BiH. Po završetku Elektrotehničkog fakulteta u Tuzli, preuzima porodični biznis i počinje da radim kao direktor u preduzeću „Grimig“ d.o.o.

Od preuzimanja vođenja preduzeća, promet se svake godine uduplao i od početna tri radnika, sada preduzeće broji dvadeset. U 2020. godini je osnovao još jedno građevinsko preduzeće „Deos“ d.o.o. U istoj godini je osnovao i preduzeće „Turbo Team“ d.o.o. koje se bavi prodajom i reparacijom turbina, koje ostvaruje odlične rezultate i ima ubrzan rast. Odnedavno je i član Upravnog odbora Doma zdravlja u Doboj Istoku.

Edinovi hobiji su sviranje električne gitare, igranje šaha gdje je ostvario drugo mjesto na općinskom turniru povodom Dana opštine Doboj Istok ove godine, igranje košarke i igranje e-sport igre te jeu najvećoj igri League of Legends osvojio prvi BiH turnir.

Edin je oduvijek  imao takmičarski duh  i uvijek se trudio da biti najbolji. U 15. godini je ostao bez oca što je za njega bio jako težak period u životu koji je ostavio doživotnu traumu i znatno mu otežao život. To ga nije spriječilo da se nastavi boriti, završi srednju školu kao Učenik generacije, završi Fakultet elektrotehnike, te preuzme odgovornost za porodični biznis  i vrati mu uspjeha uz to, uočivši priliku pokrene i još dva biznisa u 2020. godini, na čemu ne misli stati.

Za svoje Ciljeve Edin kaže: “Ciljeve postavlja sebi svake nove godine. Ti ciljevi su realistični i mogu se realizovati u toku godine, a neki od njih su povećanje prometa preduzeća, zapošljavanje novih radnika, osnivanje nekog novog preduzeća. Ne postavljam dugoročne ciljeve jer ne želim da se ograničavam. Cilj mi je postići maksimum mog kapaciteta i kapaciteta tržista koji je moguć.

Ove godine sam postavio cilj da preduzeća „Grimig“ d.o.o. i „Deos“ d.o.o. uprkos krizi koja je mnogo intezivnija za građevinske firme ove godine, zadržim promet i poslovni uspjeh od prošle godine.

Profit od ova dva preduzeća će biti usmjeren na proširenje postojeće hale koja će se koristiti za iznajmljivanje švedskoj firmi i kupovini još jedne velike građevinske mašine od 30 tona.

Cilj za preduzeće „Turbo Team“ d.o.o. je da ostvari pozitivan rezultat, postane samoodrživ biznis koji će donositi profit te s kojim ću iduće godine moći planirati neki novi biznis. Novi biznis ću planirati iduće godine, potecijalno mi je uložiti u neke nekretnine za turizam.

Planiram napraviti veći broj nezavisnih, samoodrživih biznisa koji će pomagati jedne druge u slučaju tržišnih kriza.”

Neka od Edinovih postignuća:

– 1. mjesto na općinskim takmičenjima iz matematike, fizike, engleskog jezika, hemije, atletike discipline 100m, 300m I skok u dalj.
– 10. mjesto na federalnom takmičenju iz matematike
– 2. mjesto na 300m na državnom takmičenju, 1 mjesto na 4x100m štafeti na državnom takmičenju
– Učenik generacije MSŠ Doboj Istok
– Bachelor inžinjer elektrotehnike
– 3. mjesto  od takmičara iz BiH na Elektrijadi u Italiji iz oblasti Automatike
– Povećanje prometa preduzeća “Grimig” d.o.o.  za 5 puta od preuzimanja
– Suosnivanje preduzeća “Deos” d.o.o.
– Suosnivanje preduzeća “Turbo Team” d.o.o.
– 2. mjesto na općinskom turniru u šahu
– Član upravnog odbora Doma Zdravlja Doboj Istok

Predstavljanje Edina Dedića za BigBang priznanje #herojigeneracije u kategoriji Prduzetništvo i startup, u organizaciji Radio Kameleona.

Za Edina možete glasati klikom OVDJE.

Izvor: radiokameleon.ba

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.