Doboj domaćin treće etape biciklističke trke Beograd-Banjaluka

DOBOJ – Doboj će 21. aprila biti domaćin treće etape Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banjaluka, koja će biti održana od 19. do 22. aprila.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je danas novinarima da ga raduje što će grad drugi put biti domaćin starta jedne etape, kao i velika zainteresovanost građana za ovu sportsku manifestaciju, radi promocije biciklizma i grada.

– Razgovarali smo da sljedeće godine, kada ova međunarodna trka Beograd-Banjaluka puni 18 godina, cilj bude u Doboju. To je moja želja da Doboj bude domaćin, ne samo starta, već i završnog cilja – izjavio je Jerinić.

Predsjednik Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banjaluka Vladimir Kuvalja rekao je da će 17. izdanje trke okupiti 25 ekipa, koje broje po sedam članova i dolaze sa četiri kontinenta.

– Dolaze najkvalitetnije ekipe. Tako da će na startu u Beogradu biti oko 170 takmičara – izjavio je Kuvalja.

On je naveo da 19. aprila takmičari startuju iz Beograda i preko Pavlovića mosta prvu etapu završavaju u Bijeljini.

– Startujemo 20. aprila iz Bijeljine prema Vlasenici, možda u najtežoj i najizazovnijoj brdskoj etapi za takmičare, zatim 21. aprila iz Doboja prema Prijedoru i 22. aprila trka završava u Banjaluci – izjavio je Kuvalja.

On je naveo da su u toku pregovori sa Brčkom i Laktašima kako bi se odredila posljednja etapa trke Beograd-Banjaluka.

Kuvalja je rekao da je ova trka proglašena za najveći sportski događaj u Republici Srpskoj i regionu, prenosi glassrpske.com.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.