Doboj: Direktori škola i turistička agencija planiraju NOVO IZVLAČENJE NOVCA od roditelja

Godišnjim programom rada, škole na osnovu elaborata planiraju izlete i ekskurzije koje se prema nastavnom planu i programu održavaju u periodu redovne nastave, nikako za vrijeme raspusta. U ovom slučaju Ministarstvo prosvjete i kulture sa nižom hijerarhijom je odgovorno za sve eventualne posljedice.

Za sada, zanemarujući izrazito naduvane cijene redovnih, tj. po planu i programu planiranih ekskurzija u periodu izvođenja nastave, svih dobojskih škola u saradnji sa jednom dobojskom turističkom agencijom (preko 500 KM, 3 dana, Jahorina, maj 2023., period kada je na Jahorini pustoš i najniže cijene), kojima ćemo se baviti u nekom narednom periodu, dobili smo informaciju da jedna osnovna škola iz Doboja u saradnji sa turističkom agencijom iz Doboja, a vjerovatno će sve škole sinhronizovano djelovati, planira ekskurzijuiju za sve razrede, najverovatnije u perodu proljećnog raspusta. Roditelji koji šalju djecu na ekskurzije ovakvog tipa, bez utemeljenja po planu i programu u redovnoj nastavi, treba da znaju da je odgovornost za djecu isključivo na roditeljima, te da Ministarstvo prosvjete i niža hijerarhija sa neželjenim posljedicama nema ništa.

Uzimajući u obzir da se ekskurzija planira u periodu redovne nastave, jasno je da planirana ekskurzija u periodu raspusta, služi samo kako bi se vanredno oporezovali roditelji i nahranila gladna usta direktora, turističke agencije, osobe koja radi program ekskurzije i vodiča.

Za sada su razredne starješine dobile zadatak, da u interesu pomenutih, odrade prljav posao, te da sazovu roditeljske sastanke i proture informaciju roditeljima o ekskurziji. A kako uvijek biva, roditelji na roditeljskim sastancima ćute, kako niko ne bi pomislio da ne vole svoje dijete, a kada se sastanak završi, velika većina se žali na ogromne cijene i neplaniran trošak.


Ekskurzije ovog tipa, u vremenu hiperinflacije, gdje većina roditelja ne može da podmiri ni osnovne potrebe, čisti je bezobrazluk, beobzirnost, pohlepa,…

Za sada ovoliko, neodređeno, ali ukoliko dođe do planiranih roditeljskih sastanaka i zvanične informacije za ekskurzije ovog tipa, mi ćemo dalje djelovati i izaći sa informacijama o nazivu škola, cijenama i nazivu turističke agencije.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.