Derventa obezbijedila dodatni prostor za “kovid” bolnice: Liječenje zaraženih u porodilištu

DERVENTA – Kako bi smanjili pritisak na zdravstvene ustanove kojima odavno prijeti kolaps, jer je iz dana u dan potreban krevet više za zaražene koronom, u su Derventi spremili dnevnu “kovid” bolnicu u bivšem porodilištu.

Rast broja zaraženih proteklih dana upalio je alarm i u Derventi, zbog čega se najmlađi grad u Srpskoj sprema za teži scenario.

– Evidentan je porast broja zaraženih, u prosjeku deset ili 12 na dnevnom nivou, a osim toga, jedan broj građana ima lakši oblik bolesti, liječe se kod kuće i ne dolaze u Dom zdravlja. Dnevna “kovid” bolnica koju spremamo u prostorijama nekadašnjeg porodilišta je nužno zlo, ukoliko broj zaraženih sa teškom kliničkom slikom krene naglo uzlaznom putanjom – kazao je direktor derventskog Doma zdravlja Mirko Šaran i dodao da će na raspolaganju biti 20 kreveta.

Da su dodatni kapaciteti neophodni potvrđuju i iz dobojske Bolnice “Sveti apostol Luka”, kojoj gravitira Derventa, a u kojoj se liječi 128 pacijenata.

– Zbog kontinuiranog povećanja hospitalizovanih pacijenata angažovani su smještajni kapaciteti Odjeljenja neurologije, a prošle sedmice i smještajni kapaciteti Odjeljenja za urologiju, čime smo dobili 100 novih kreveta – rekao je direktor dobojske bolnice Mladen Gajić i naglasio da je razgovarano da se čitava zgrada internog odjeljenja preseli i da se sve službe reorganizuju ukoliko za tim bude potrebe, piše glassrpske.com.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.