Cijene u Baru (FOTO): Apartman 30, doručak 10, ručak 15 evra za četvoročlanu porodicu

Za razliku od Hrvatske, gdje je za četvoročlanu porodicu (apartman, doručak i ručak) dnevno potrebno izdvojiti preko 140 evra, u Crnoj Gori, konkretno u Baru, dnevno vam je za sve navedeno potrebno oko 55 evra.

Kao prvo, Bar je jedini veći ex-Yu grad koji ima obilježen parking, ali nema naplatu parkinga. Odlično projektovan urbanistički grad, sa velikim i prostranim bulevarima, sadržajima za malu i veću djecu, tinejdžere i odrasle. Grad sa dugim šetalištem od Šušnja do Bara. Jedino mjesto u Crnoj Gori koje ima prostranu plažu pod borovima. Opština Bar broji preko 40.000 stanovnika, a bulevari su projektovani za naseljenost od oko 150.000 stanovnika. Na osnovu ovoga je jasno zašto je Bar tako prostran, opkovan drvećem, prosto, raj za šetače.

DCIM\100MEDIA\DJI_0024.JPG

Cijena apartmana na poziciji oko 200m od mora može se naći za 30 evra (5 kreveta). ČETVOROČLANA PORODICA u restoranu na plaži može doručkovati za oko 10 evra, a ručati/večerati kuvano jelo za oko 15 evra ili roštilj za oko 20 evra. Kuvana jela se mogu pronaći od pola jedan nadalje.

Cijene u marketima su iste ili niže nego u Doboju (ćevapi 4 evra, svinjsko meso 3,5 evra, ulje 2,3 evra, jogurt 1,5 litar 1,3 evra, hljeb 0,8 evra, cigare jeftinije,…, jedino je voće i pivo za nijansu skuplje).

Cijena dvije ležajke i suncobrana se kreće od 4 do 10 evra.

Ishrana: Cijene doručka se keću oko 3 evra, kuvanog jela oko 3 evra, roštilja oko 4 evra, ribe oko 6 evra, parče pice 2 evra (ali veći komad),…

Cijene pića: Kafa od 1,2 evra, pivo od 1,7 evra, sok od 1,5 evra, kisela voda od 1 evra,… Fotografije pokazuju više…Često se može čuti da mnogi izbjegavaju ljetovanje u Baru i to zbog dužine i kvaliteta puta i Luke Bar, tj. brodova. Ostali smo dužni i ovo pojasniti.

Od Doboja do Bara je 6,5 sati efektivne vožnje u skladu s propisima (420 km), a sa pauzom od pola sata na pola puta u Brodu, tj. Foči, putovanje iznosi cijelih sedam sati.

  • O putu iz Doboja do Sarajeva svi već sve znaju (150 km).
  • Dionica od Sarajeva do Foče tj. Broda (70 km) u predjelu oko Trnova je krivudavog karaktera sa odličnom podlogom.
  • Najlošija dionica koju svi poznaju i po lošem spominju je između Broda i graničnog prelaza Šćepan Polje. Ona je u lošem stanju, ali se tih 20 km pređe za oko 40 minuta.
  • Nadalje u Crnoj Gori put je odličnog kvaliteta podloge.
  • Od graničnog prelaza do Plužina put je dobar ali krivudav (25 km).
  • Nakon toga od Plužina preko Nikšića do Danilovgrada (90 km) put je prostran, odličan za vožnju i jako prohodan.
  • Od Danilovgada do Podgorice i dalje gotovo do tunela Sozina (50 km), vozi se brzim putem sa dvije odvojene kolovozne trake, tj. po dvije saobraćajne trake u oba smijera.
  • Ostatak je oko 15 km Jadranske magistrale.

Što se tiče uplovljavanja brodova u Luku Bar i ometanja kupača, to za sada nije problem, jer brodova i nema.

Sve u svemu, imate opciju bližeg i daleko skupljeg ljetovanja u Hrvatskoj (Makarska – 4,5 sata) ili za nijansu dužeg a neuporrdivo jeftinijeg ljetovanja u Crnog Gori (Bar – 6,5 sati).

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.