Gračanica: Otvoren 10. „Grapos Expo“ – U fokusu razvoj malih i srednjih preduzeća

Deseti međunarodni sajam poduzetništva i obrta ‘Grapos Expo’ otvoren je danas u Gračanici i ove godine će u fokusu imati mikro, mala i srednja preduzeća koja predstavljaju ključni generator ekonomskog razvoja.

Pored izlagača iz BiH, po riječima direktora sajma Nedžada Nuhanovića, tu su i učesnici iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Švedske, Austrije, Italije i Njemačke.

„Imamo 335 prijavljenih izlagača, što je najveći broj dosad, a porast broja izlagača najbolji je pokazatelj njegove uspješnosti. Ovogodišnji sajam se održava na 12.000 kvadratnih metara sajamskog prostora, od čega je 7.000 zatvorenog prostora“, rekao je Nuhanović za Fenu.

 

Sajam ‘Grapos Expo’ zvanično je otvorio premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović.

Sajam traje do 19. aprila, a uz izlagački dio obuhvata i konferencijski, pa je najavljeno nekoliko panela i radionica posvećenih poduzetništvu, kao i B2B susreti.

Predviđena je konferencija o privrednim potencijalima i mogućnostima Tuzlanskog kantona, a također će biti govora i o  programima podrške malim i srednjim preduzećima i javno-privatnom partnerstvu. Najavljena je  i konferencija mladih poduzetnika Nexus, u kojoj će učestvovati mladi poduzetnici iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

 

Više fotorafija sa otvaranja sajma možete pogledati na izvoru akta.ba.


 

Video-prilog RTVTK:

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *