Sastanak čelnika lokalnih zajednica iz doline Spreče o definisanju trase auto-puta Doboj-Tuzla (Foto)

U Lukavcu je danas održan sastanak predstavnika Doboja i Petrova, iz Republike Srpske, i Tuzle, Lukavca, Gračanice i Doboj Istoka iz FBiH o definisanju trase auto-puta koji će prolaziti teritorijom Tuzlanskog kantona, a zahvatiće i dijelove Doboja i Petrova kako je to predviđeno prostornim planom.

Načelnik Petrova Ozren Petković izjavio je da ova opština zajedno sa gradom Doboj i nadležnim institucijama Republike Srpske treba da uđe u neophodne procedure izmjene prostornih i regulacionih planova i izrade idejnih rješenja u vezi sa trasiranjem auto-puta ka Tuzli.

Petković je na sastanku o ovom projektu u Lukavcu istakao da će se na ovaj način, osim komunikacionog povezivanja konačno urediti i korito rijeke Spreče.

Gradonačelnik Lukavca Edin Delić rekao je novinarima da za relizaciju ovog projekta treba prvo da se definiše trasa auto-puta, što zahtijeva i uređenje korita rijeke Spreče koja je na određenom dijelu i međuentitetska granica sa Petrovom i Dobojem.

„Кada se usaglasi trasa na način da ona služi svojoj svrsi i da zadovolji potrebe lokalnih zajednica, biće to odličan kamen temeljac za narednu fazu projektovanja, a nakon toga i investicije“, izjavio je Delić.

On je naveo da se razgovara da se na planirani auto-put omogući i sabraćajni krak prema Кalesiji u FBiH i Zvorniku u Republici Srpskoj, čime bi se obezbijedila povezanost prema Loznici u Srbiji.

Zamjenik dobojskog gradonačelnika Slavko Кovačević rekao je da će buduća trasa auto-puta ka Tuzli biti bitna za Doboj, koji je jedan od većih saobraćajnih čvorišta, jer će omogućiti bolju vezu prema ovom gradu u Feraciji BiH /FBiH/ kao industrijskom, univerzitetskom i zdravstvenom centru.

Кovačević je napomenuo da se s obzirom na to da su obuhvaćeni Petrovo i Doboj opravdano odusutalo od prvobitnog idejnog projekta koji je pretpostavljao brzu cestu od Tuzle do Doboj Istoka, preko Lukavca i Gračanice.

Grad Doboj biće domaćin trećeg sastanka na ovu temu, koji će biti održan 10. maj, prenosi MediaCentar Petrovo.


GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.