Zbog komplikacija nakon poroda u Općoj bolnici Gračanica na putu za UKC Tuzla preminula 29-godišnjakinja

U srijedu oko 21 sat, PS Lukavac je obaviještena od strane SHMP DZ Lukavac, da je u navedenu zdravstvenu ustanovu sanitetskim vozilom Opće bolnice Gračanica dovežena ženska osoba E.H. (1995) iz Gračanice, bez znakova života, kojom prilikom je dežurni ljekar Doma zdravlja Lukavac konstatovao smrt imenovane.

˝Prema navodima prijave, E.H. je zbog komplikacija nakon poroda u Općoj bolnici Gračanica, od strane dežurnih ljekara bolnice, u pratnji medicinskog osoblja upućena u JZU UKC Tuzla, ali je u toku hitnog prevoza došlo do gubitka znakova života ih kojih razloga je prevežena u SHMP Doma zdravlja Lukavac gdje je pokušana reanimacija pacijentice, ali na žalost, bezuspješno˝, kazala je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK, Adnana Sprečić.

O događaju je upoznat dežurni tužilac KTTK-a, po čijem nalogu je tijelo preminule prevezeno u Komemorativni centar radi obdukcije. Potrebne istražne radnje preduzeli su istražitelji OKP PU Lukavac, a sve dalje radnje, prema uputama tužioca u narednom periodu, preduzimat će istražitelji OKP PU Gračanica.

˝Bit će izdata naredba za obdukciju tijela preminule kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Iz Opće bolnice Gračanica je izuzeta relevantna medicinska dokumentacija˝, saopćio je glasnogovornik Tužilaštva TK, Admir Arnautović, prenosi Tip.ba.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.