Zaposlenima u institucijama BiH topli obrok povećan na 11 KM, veća i naknada za prevoz

Savjet ministara BiH donio je odluku da od 1. septembra ove godine iznos toplog obroka za zaposlene u zajedničkim institucijama bude povećan za tri KM, što znači da će ubuduće vrijednost ove naknade iznositi 11 KM.

„Savjet ministara BiH donio je Odluku o izmjeni Odluke o visini novčane naknade zaposlenim u institucijama Bosne i Hercegovine za ishranu tokom rada. Ovom odlukom se zaposlenim u institucijama BiH  ‘topli obrok’ od 1. septembra 2022. godine povećava sa sadašnjih osam KM na 11 KM“, saopštili su iz Savjeta ministara.

Međutim, pojašnjavaju da se odluka neće odnositi na sve zaposlene u zajedničkim državnim institucijama.

„Izuzetak su izabrani i imenovani zvaničnici (članovi Predsjedništva BiH, poslanici i delegati Parlamentarne skupštine BiH, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, ministri i zamjenici, rukovodioci institucija i njihovi zamjenici), kojima naknada za ishranu neće biti povećana i iznosiće šest KM“, poručili su iz Savjeta ministara BiH.

Takođe, na sjednici je donesena Odluka o izmjenama Odluke o visini, načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za prevoz na posao i s posla u institucijama Bosne i Hercegovine.

„Na ovaj način se dnevna i sedmična naknada za prevoz utvrđena na osnovu udaljenosti mjesta rada od mjesta prebivališta zaposlenog zavisno od broja kilometara, povećava za oko 20%, počev od 1. septembra ove godine“, navodi se u Odluci Savjeta ministara.

Izvor: nezavisne.com

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.