Vulkanizeri bušili gume na skupim automobilima da bi ih onda oni krpili

Riječka policija uhvatila je vulkanizere koji su bušili gume na automobilima kako bi ih potom mogli popraviti i zaraditi.

Kako je jutros objavila riječka policija, nakon višemjesečnog i opsežnog istraživanja otkrivena su trojica hrvatskih državljana koja su osumnjičena za počinjenje krivičnih djela oštećenja tuđe stvari i podsticanja.

Riječ je, objavila je policija, o osobama starosti 25, 28 i 35 godina, za koje je utvrđeno da su tokom prošle godine u Rijeci, od marta do kraja septembra, u dogovoru za ostvarivanje protivpravne imovinske koristi, bušili gume na privatnim vozilima veće materijalne vrijednosti.

Time su 46 hrvatskih i stranih državljana sveukupno oštetili za najmanje 11.800 evra.

Osumnjičeni 35-godišnjak i 28-godišnjak su k tome 25-godišnjaka poticali na činjenje spomenutih djela za novčanu naknadu, koju je dobivao nakon što oni oštećene pneumatike na vozilima zamijene i poprave, objavila je policija.

Naime, isti su se kao vulkanizeri dosjetili da će po počinjenim (ne)djelima kružiti po mjestima događaja specijalizovanim i opremljenim vozilom za vulkanizerske radove i tako oštećenim vlasnicima vozila neposredno pružiti brzu uslugu popravka, objavila je policija dodavši da su pritom tu uslugu naplaćivali u većem iznosu od uobičajene cijene i tako stekli oko 2.600 evra.

U sklopu istraživanja, a tna osnovu naloga Županijskog suda u Rijeci, provedene su pretrage doma i prostora, kao i vozila kojima se koriste 35-godišnjak i 28-godišnjak, na širem području Rijeke i tom prilikom je pronađeno i oduzeto više predmeta koji se dovode u vezu s počinjenjem opisane vrste krivičnih djela, objavila je policija.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih krivičnih djela oštećenje tuđe stvari, po završetku istraživanja kazneno su prijavljena sva trojica osumnjičenih, a 35-godišnjak i 28-godišnjak i za kazneno djelo podsticanja te su njih dvojica, uz krivičnu prijavu mjerodavnom državnom tužilaštvu, predati pritvorskom nadzorniku, zaključuje se u saopštenju, prenosi Index.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.