VIDEO / Sindikat obrazovanja i nauke RS traži povećanje plata za NAJMANJE 10%

Sindikat obrazovanja nauke i kulture Republike Srpske zahteva od nadležnih institucija da u narednom periodu, a najkasnije od 1. januara, svim zaposlenim u ovim delatnostima poveća plate najmanje 10 odsto, izjavio je predsednik ovog sindikata Dragan Gnjatić.

 

– Plata profesora u osnovnoj školi je oko 980 KM, ili nešto više od 1.100 KM, što nije ni blizu u odnosu na one korisnike budžeta koji rade u drugim oblastima. Nastavnik sa višom školom ima oko 950 KM, a imamo i kategoriju nastavnika sa srednjom stručnom spremom, poput nastavnika muzičkog, koji imaju platu 730 KM, a rade iste poslove kao i oni sa visokom spremom, naveo je Gnjatić.

 

On je rekao i da postoje lica koja rade poslove sekretara i računovođa, koja nemaju visoku spremu, a imaju po 20 godina staža i platu od oko 730 KM, dok rade iste poslove kao i lica sa visokom spremom čija je plata veća od 1.000 KM.

 

Prema njegovim rečima, ako ne budu ispunjeni zahtevi ovog sindikata onda će biti razmotrene sve situacije kako doći do najboljih rešenja u vidu sindikalne borbe, uključujući i one radikalne mere, navode novosti.rs.

 

Video-prilog Elta TV:

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.