(Video) Detalji svirepog čina u Gradačcu: Evo kako je tekao monstruozni pohod Nermina Sulejmanovića

GRADAČAC – Građani Gradačca, a posebno svjedoci su u šoku i nevjerici nakon svirepog čina Nermina Sulejmanovića koji je ubio tri osobe, ranio troje, a zatim se ubio.

Sve je počelo kada je nevjenčana supruga prijavila Sulejmanovića za nasilje u porodici te je s njihovom kćerkom otišla da živi kod svoje rodbine.

Sulejmanović je jutros oko 9.20 sati pronašao nevjenčanu suprugu kod rodbine, u jednom prigradskom naselju u Gradačcu, tu je pucao na njenog tetka N. P. i ranio ga u nogu, a nevjenčanu suprugu i njihovo dijete odveo je u vikendicu, koja se takođe nalazi u prigradskom dijelu Gradačca.

Tamo je ženu brutalno pretukao, a zatim je usmrtio hicem iz pištolja. Sve je to snimio i objavio na društvenoj mreži Instagram. Ubistvo se desilo dok je u neposrednoj blizini bilo dijete, koje nije povrijeđeno.

Nakon što je počinio prvo ubistvo, Sulejmanović je otišao u centar grada gdje je sreo 23-godišnjeg D. O., brata djevojke s kojom je bio u vezi prije nekoliko godina. Tada je pucao na njega, teško ga ranio te je ovaj mladić od zadobijenih povreda preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Tuzla.

„Sve se odigralo u nekoliko trenutaka. Izašao sam iz svog objekta kako bih uslužio mušteriju, nakon čega je on stigao sa automobilom. Veoma brzo je ispalio dva hica u pravcu muškarca koji je bio u drugom automobilu, nakon čega se udaljio“, priča  jedan od očevidaca.

Nakon toga, uputio se kući mladića kojega je upucao. Tamo ga je primijetio mladićev otac Dž. O., pokušao ga zaustaviti pucnjevima iz vatrenog oružja, ali nije uspio te je Sulejmanović ubio mladićevog oca, a njegovu 54-godišnju majku L. O. ranio upucavši je u stomak i grudni koš.

Ta žena se trenutno nalazi na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla i njene povrede su opasne po život.

„Oni su od ranije bili u sukobu. Pokrenuli su neki zajednički posao u kojem nisu uspjeli, imali su razmirice. One su dodatno produbljene određenim nesuglasicama koje su imali u privatnom životu i ovo je zapravo jedan oblik njegove osvete“, ističe očevidac.

U svom krvavom pohodu Sulejmanović je u centru grada opazio policijsku patrolu te je i na njih pucao i tada je ranio jednog policajca u šaku.

Nakon toga pobjegao je izvan grada, gdje je lociran i opkoljen te je počinio samoubistvo, saznaje Faktor.

Građani Gradačca su i dalje u šoku i nevjerici.

„Sulejmanovića lično nisam poznavao, ali mogu reći da je njegovo ponašanje bilo nedolično, shodno onome što sam viđao na gradskim ulicama. Svi smo tokom cijelog dana bili veoma uznemireni. Trebaće vremena kako bismo se smirili“, ističe jedan od svjedoka za Kliks.

Ministar unutrašnjih poslova TK Hajrudin Mehanović nam je kazao da je shodno dosadašnjoj istrazi utvrđeno da je Sulejmanović ljude ciljano ubijao iz osvete.

Kako je kazao, Sulejmanović je od ranije bio poznat policiji po kriminogenom i socijalno neprihvatljivom ponašanju.

„Istraga će pokazati kakve su postojale veze između osoba koje je on ubio, izuzev policijskog službenika koji je ranjen na službenoj dužnosti. Takođe, dosad je utvrđeno da on nije imao dozvolu za naoružanje koje je posjedovao, a zbog svog ranijeg ponašanja“, naglašava ministar policije.

Navodi da su u potjeru za Sulejmanovićem bile uključene i ostale policijske agencije, među kojima su Policija Brčko distrikta, SIPA, OSA, FUP te MUP Republike Srpske.

Sulejmanović je izvršio samoubistvo u trenutku kada ga je policija opkolila, zvanično je potvrđeno, prenosi Glas Srpske.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.