Veliki uspjeh i prvo mjesto JU OŠ „Vuk Karadžić“ Doboj na EU takmičenju

U organizaciji Evropske komisije – Platforma zdravstvene politike EU održano je onlajn takmičenje „Nagrada za zdravlje 2020.“.

Sa više od 110 pristiglih prijava o zdravim stilovima života, u više kategorija, Evropska komisija je u kategoriji škola za pobjednika odabrala incijativu koju je realizovao tim JU OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ Doboj u konkurenciji 60 škola.

Onlajn prezentacija Milene Janković

Dobojlije su se predstavile inicijativom na temu „Promocija važnosti fizičke aktivnosti kod djece sa invaliditetom„.

Glavni cilj inicijative tima iz Doboja je promocija važnosti pokreta i fizičke aktivnosti među djecom/učenicima sa invaliditetom. Naveli su da učenicima s invaliditetom žele pružiti jednake mogućnosti, ohrabrujući ih da sa vršnjacima učestvuju u nastavi fizičkog i vanškolskog obrazovanja. Svrha inicijative je podizanje svijesti o prednostima redovnog vježbanja u smanjenju rizika od gojaznosti i drugih zdravstvenih problema. Kada im se osigura sigurno i zdravo okruženje, veća je vjerovatnoća da će se učenici s invaliditetom baviti fizičkom aktivnošću i rekreacijom.

„Sa velikim ponosom želimo da vam prenesemo uspjeh naše škole, a to je da smo osvojili 1. mjesto i nagradu 2020 Health Award – Healthy Lifestyles na onlajn godišnjoj skupštini, u organizaciji European Commission – EU Health Policy Platform“, navodi direktor škole Ljubiša Blagojević i dodaje:

„U ovom projektu su učestvovale 32 zemlje, odnosno 60 škola u kategoriji škola. Naša škola se predstavila inicijativom „Promocija fizičke aktivnosti kod djece sa posebnim potrebama“. Zahvaljujemo se članovima tima ovog projekta: Jeleni Božić i Milijani Stefanović, koje su dale svoj doprinos, a posebno koordinatoru projekta, nastavnici engleskog jezika, Mileni Janković koja je sjajno izložila naš projekat na onlajn skupštini i dala najveći doprinos. Takođe, veliko hvala i Danijel Manja Art za sjajne fotografije koje su našu prezentaciju učinile još boljom i efektnijom“, završava direktor Ljubiša Blagojević.

Detalji o takmičenju OVDJE.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.