Usora: Načelnik primio potencijalnog italijanskog investitora

Usora, 13. jun 2019. – Općinski načelnik Zvonimir Anđelić primio je potencijalnog italijanskog investitora gosp. Giovanni Salvalaggio, generalni menadžer talijanske firme SARP food Tehnoligies. U pratnji gosp. Salvalaggia bili su njegovi partneri s kojima već ima poslovnu saradnju u BiH: Ismar Galijašević, Sandžar Hafizović i Husein Galijašević.

Gosp. Giovanni Salvalaggio je izrazio interes za nabavom zemljišta po ekonomskim uslovima, površine do 10.000 m2, radi izgradnje proizvodne hale u koji bi izmjestili proizvodnju za program kojim se bavi SARP Food Tehnoligiesproizvodnja mašna za prehrambenu industriju.

Načelnik Anđelić je upoznao potencijalnog investitora o ključnim odredbama Prostornog plana Općine Usora, uslovima i procedurama njegove eventualne izmjene, kao i drugim mogućim uslovima za nabavu zemljišta.

Izraženo je zadovoljstvo prvim kontaktom, preciznim informacijama koje su date investitoru i dogovoreni budući kontakti, po ukazanoj potrebi. Na sastanku je učesvovao i pomoćnik općinskog načelnika za gospodarstvo i financije Anto Bonić.

Izvor: Općina Usora

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.