U maju prvi stanari u objektu za socijalno stanovanje u dobojskom naselju Bare (VIDEO)

Prvi stanari u objektu za socijalno stanovanje u dobojskom naselju Bare trebalo bi da se usele u maju. Izgradnja i spoljašnje uređenje sa 134 stambene jedinice je završena, a preostalo je unutrašnje opremanje.

Objekat, u čiju je izgradnju i uređenje uloženo više od osam miliona KM, najveći je u okviru projekta „CEB dva“, kojim je obuhvaćena 701 stambena jedinica. Preostalo je da se korisnicima dodijeli još 195 jedinica u Doboju, Zvorniku, Bijeljini i Nevesinju.

Prvobitni rok za useljenje korisnika nije ispoštovan, jer je uređenje usporila takozvana depresija terena od skoro tri metra, pa su bili neophodni dodatni nasipi, za šta je iz gradske kase 1,7 miliona KM, dok je u izgradnju i opremanje Vlada uložila sedam miliona KM.

Direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš rekao je da je danas počelo opremanje stambenih jedinica bijelom tehnikom, koje će trajati desetak dana, a uskoro se očekuje i da izabrani izvođač krene sa opremanjem drugim predmetima u predviđenih 60 dana.

Prema njegovim riječima, nakon opremanja slijedi procedura oko izbora korisnika, koji su već poznati, odnosno korisnici iz objekta za alternativni smještaj Dom penzionera u Doboju i korisnici drugih alternativnih smještaja u ovom gradu kojima Vlada Srpske plaća smještaj.

Čordaš je na pitanje o daljem statusu Doma penzionera u Doboju nakon što bude iseljen rekao da je to pitanje još otvoreno i da će Vlada Srpske i grad Doboj naći najpovoljnije rješenje s obzirom da je riječ o reprezentativnom prostoru.

Nakon što se korisnici alternativnog smještaja presele u Bare, nadležni kažu da će za objekat Doma penzionera Vlada i grad naći najbolje rješenje, prenosi rtrs.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.