U Doboju zabrinjavajuće / Novi detalji nesreće u Banjaluci: Lift bio preopterećen, tragediju spriječilo automatsko kočenje

BANjALUKA – Lift koji se danas otkačio u zgradi u banjalučkoj ulici Novice Cerovića 13 bio je predviđen za četiri odrasle osobe, a u njemu ih je bilo pet od kojih su tri povrijeđene, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Naš izvor je rekao da je lift imao sistem za automatsko kočenje što ga je usporilo i nije u potpunosti pao.

–  Prava je sreća da je imao taj sistem i da nije bilo tako, vjerovatno bi neko poginuo – rekao je naš izvor.

Stanari tvrde i da lift nije održavan redovno i da je i nedavno došlo do propadanja.

U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su da im je ovaj slučaj prijavljen u 11.20 časova. U padu lifta, kako su rekli u UKC-u povrijeđeno je pet osoba.

– Policija je zajedno sa inspekcijskim organima obavila uviđaj, a preduzeće se sve mjere i radnje kako bi se utvrdila šta se desilo – rekli su u policiji i dodali da ne mogu da otkrivaju više detalja, prenosi glassrpske.com.


U Doboju se takođe može očekivati sličan scenario. Naime, od kako je preminuo vlasnik preduzeća Bojić d.o.o. Doboj, pojedine liftove u Doboju već mjesecima niko ne održava. Dosta liftova je prijeratne instalacije, koji zbog neredovnog tekućeg održavanja pri transportu ispuštaju čudan zvuk.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.