TK (Video): Kako do podrške za pokretanje biznisa?

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona nedavno je objavilo Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Tuzlanskog kantona za mlade poduzetnike iz Tuzle. Tako je održana i prezetacija Programa, koji obuhvata poduzetničke obuke, te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za najbolje ocjenjene poslovne ideje na području grada Tuzle.

Samra Suljkanović Bešlagić, magistrica je farmacije. Nekoliko godina bavi se proizvodnjom prirodne kozmetike. Želja joj je da unaprijedi i proširi svoje poslovanje. Šansu je vidjela, kaže, u IMAPKT programu.

  • Ja vjerujem da posjedujem znanje kada je u pitanju proizvodnja prirodne kozmetike, međutim, ono što nama početnicima puno nedostaje jeste mentorka pomoć, odnosno pomoć prilikom vođenja finansija, kreiranja i unaprjeđivanja biznis plana. Vjerujem da je to nešto što ćemo ovdje dobiti – ističe Samra.

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona od prošle godine u saradnji sa lokalnim zajednicama TK i Investicijskom fondacijom IMPAKT realizuje program podrške poslovnih ideja mladih.

  • Prošle godine je bilo za 5 manje razvijenih i nerazvijenih jedinica lokalne samouprave. Obzirom na uspjeh projekta ove godine je Program proširen i radi se u saradnji sa 10 jedinica lokalne samouprave koje su iskazale interes za učešće u ovom projektu – kaže Lejla Elezović, pomoćnica ministra za sport i mlade.

Održivost i razvoj malih biznisa osnova je misija Službe za ekonomski razvoj i poduzetništvo grada Tuzle. Ističu i da kroz razne kroz razne projekte nastoje ohrabriti mlade ljude da pokrenu vlasti biznis.

  • Da svi oni koji imaju poslovnu ideju da je pod stručnim mentorstvom razviju na način da izrade kvalitetan biznis plan koji će biti oni najbolji podržani kroz ovaj projekat. N aovaj način mi nastojimo da pomognemo svim nezaposlenim osobama i svim privrednicima Grada Tuzle koji imaju neku dodatnu ideju da prošire svoju proizvodnju i svoj asortiman – napominje Zijad Lugavić, pomoćnik gradonačelnika u Službi za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu grada Tuzle.

Javni poziv otvoren je do 14. novembra, a najbolje poslovne ideje bit će podržane i novčano u iznosu do 5.000 KM, piše RTV TK.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.