Švajcarski biciklista tokom avanturustičkog putovanja stigao do Doboja

Pedesetosmogodišnji Švajcarac Beno Šnojli stigao je u Doboj kao jedno od odredišta, tokom dvosedmične biciklističke rute po Evropi.

Za Dobojlije je odmah rekao da su ljubazni i susretljivi. Biciklom putuje od Dubrovnika do Švajcarske. Tokom ovog avanturističkog putovanja, na kratko se zaustavio i u Doboju.

Od Dubrovnika, preko Mostara do Doboja. Namjera mu je da preko Hrvatske, Slovenije, Austrije i Italije stigne do grada Murten u Švajcarskoj.

„Ljudi su prijatni i gostoljubivi. Јedino je malo problem što sam vegetarijanac, a ovdje uglavnom jedu meso „, rekeao je Šnojli.

Iako kratko, za Dobojlije ima samo riječi hvale. S njima je prošetao kroz grad i obišao tvrđavu.

„Pokazao sam mu naše vjerske objekte i našeg ćiru koji se nalazi u centru grada“, rekao je direktor Turističke organizacije u Doboju Vanja Vanovac.

Trideset godina star, bicikl još služi Benovim avanturama. Putovao je kroz Švajcarsku, do Francuske, Danske, Holandije i Austrije, a prvi put odlučio je da vozi državama Balkana. Dnevno pređe više od 100 kilometara.

„Sasvim slučajno sam odabrao ovu rutu. Doputovao sam avionom, ali se vraćam biciklom. Spavao sam pod otvorenim nebom, iskustva su mi pozitivna. Uzeo sam godišnji da bih putovao i uživao. Volim vožnju, ne volim pritiske, na biciklu se osjećam slobodno“, istakao je Šnojli.

Po profesiji bravar, dobro zarađuje, a za ovakva putovanja ,kaže, ne treba mu mnogo novca. Upoznaje predjele i države, a najviše ga raduju susreti s ljudima.

Izvor: atvbl.rs

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.