Stipendije za SVE buduće učenike Srednjoškolskog centra Petrovo

Svi maturanti osnovnih škola koji obrazovanje nastave u Srednjoškolskom centru Petrovo iz budžeta opštine Petrovo imaće mjesečnu stipendiju od po stotinu maraka, deset mjeseci u godini, do kraja školovanja, a svi učenici putnici imaće i besplatan prevoz.

Ove informaciije maturantima osnovnih škola u Petrovu, Kakmužu, Karanovcu i Boljaniću saopštio je načelnik opštine Petrovo Ozren Petković, koji je skupa sa direktorom SŠC Petrovo Dušanom Cvijanovićem posjetio sva odjeljenja maturanata u navedenim mjestima.

Na ovakav potez smo se odlučili kako bismo što više učenika motivisali da školovanje nastave u Srednjoškolskom centru Petrovo, jer je evidentan deficit učenika. Takođe, motiv nam je i pomoć roditeljima budućih srednjoškolaca, jer smatramo da obezbijeđen besplatan prevoz i stotinu maraka za džeparac njihovoj djeci svaki mjesec, predstavlja značajnu pomoć svakom kućnom budžetu“, rekao je Petković, naglasivši da je ovo motivacija i za same učenike, jer će već kao petnaestogodišnjaci imati obezbijeđen redovan mjesečni prihod.

Direktor SŠC Petrovo Dušan Cvijanović istakao je da je od strane resornog ministarstva za narednu školsku godinu odobren upis odjeljenja informatičkih tehničara i bravara/zavarivača, a ukoliko bude najmanje 10 zainteresovanih učenika naknadno će biti odobren upis odjeljenja budućih kuvara.

Srednjoškolski centar Petrovo po kvalitetu nastave sigurno ne zaostaje za drugim srednjim školama u Republici Srpskoj, što je potvrđeno i prilikom nedavne redovne kontrole od strane Ministarstva prosvjete i kulture. Posebno moram istaći kvalitet nastave i prakse za buduće bravare/zavarivače, jer pored izuzetno opremljene radionice naši učenici već od drugog razreda praktičnu nastavu imaju i u firmama na području naše opštine, koja im je plaćena. Uz stipendiju koju će imati iz budžeta opštine ovo su zaista uslovi vrijedni pažnje i nadam se da će biti prevaga u odluci o izboru srednje škole“, rekao je Cvijanović.

Petković i Cvijanović su podcrtali da se navedene pogodnosti odnose na sve buduće učenike Srednjoškolskog centra Petrovo, bez obzira da li je njihovo mjesto boravka na teritoriji opštine Petrovo ili grada Doboja.

Izvor: FB MediaCentar Petrovo

https://granicedoboja.info/marketing/

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.