Boljanić: Položen kamen temeljac za fabriku koja će zapošljavati oko 300 radnika

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić i vlasnik kompanije “Škrebić” iz Teslića Dragutin Škrebić u petak su u dobojskom naselju Boljanić položili kamen temeljac za izgradnju pogona fabrike obuće, koja će zapošljavati oko 300 radnika.

Škrebić je rekao novinarima da se radi o investiciji od oko dva miliona KM, a da prve mašine treba da budu instalirane već u septembru.

Mašine su nove. Znamo kupca za koga ćemo raditi, to je njemački kupac veoma ozbiljan, koji djelimično ulaže u opremu, a naše je obezbjeđenje proizvodne hale, obuka i organizacija radne snage”, izjavio je Škrebić i izrazio zadovoljstvo što je plasman unaprijed obezbijeđen.

On je naveo da će, po izgradnji, pogon zadovoljiti sve EU standarde iz te branše i posjedovati vlastiti restoran za radnike.

Jerinić je izrazio zadovoljstvo što je ta izvozno orjentisana kompanija odlučila da svoj proizvodni pogon otvori u Boljaniću na mjestu koje je prostornim planom predviđeno da bude industrijska zona i što će zapošljavati oko 300 ljudi sa područja grada i regije.

Postoji razmišljanje da brza saobraćajnica Doboj-Tuzla ide lijevom stranom rijeke Spreče, to jest, kraj ove industrijske zone”, rekao je Jerinić i naveo da sve ide u pravcu razvoja grada.

https://granicedoboja.info/marketing/

On je kao komparativnu prednost Doboja u odnosu na druge gradove izdvojio političku stabilnost u ovoj lokalnoj zajednici, te najveće popuste za plaćanje rente i uređenje u Republici Srpskoj.

Komapnija “Škrebić” ove godine proslavlja 25 godina postojanja sa zaposlenih 650 radnika, te godišnjim izvozom od oko 15 miliona KM, piše biznisinfo.ba (Srna).

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.