SPS Teslić na poslanički mandat u izbornoj jedinici 5 (FOTO)

SPS Teslić u Blatnici

Socijalistička partija Srpske u Tesliću punim kapacitetom vrši pripreme za parlametarne izbore 2022. godine.

Opštinski odbor SPS Teslić, trenutno je druga po snazi na opštini, što su dokazali i brojem mandata za Savjete u mjesnim zajednicama, koji su provedeni 15. novembra ove godine.

Tako je u MZ Blatnica, ova partija osvojila dva mandata u Savjetu MZ Blatnica.

SPS vrši osvježavanje u svim odborima sa novim mladim i veoma perspektivnim kadrovima.

Podsjećamo da je ova partija na zadnjim parlamentarnim izborima u Tesliću osvojila 4.280 glasava, te tako postigla najbolji nominalni rezultat u okviru tadašnjeg SP-a.

U SPS-u ne kriju namjeru da na sljedećim parlamentarnim izborima osvoje poslanički mandat. Njihov naum je da u teslićkoj opštini osvoje 5.000 glasova.

Socijalistička partija Srpske, zajedno sa SDS-om i SDP-om, čini vlast u Tesliću. Osim predsjednika Skupštine opštine, sekretara Skupštine opštine, kadrovi SPS-a u Tesliću rukovode odjeljenjima inspektorata, društvenih djelatnosti i boračkom organizacijom. Takođe, ova partija u Tesliću ima direktora Centra za socijalni rad, a ubrzo postavljaju i direktora Komunalca. Njihovi kadrovi su zastupleni srazmjerno izbornom rezultatu u upravnim i nadzornim odborima. Osim SPS-ova četiri odbornika u Skupštini opštine Teslić, činjenica je da ovu partiju podržavaju još tri odbornika iz drugih partija, što je evidentno i u skupštinskim odlukama, koje su redovno podržane sa 17, 18 ili 19 odborničkih glasova.

U petak, 26.11.2021. godine u MZ Blatnica, ova partija je održala sjednicu mjesnog odbora na kojoj je za predsjednika MO Blatnica jednoglasno izabran dip. ing. Sretko Klječanin. Novi SPS-ov MO Blatnica će činiti: Dragana Lazarević, Saša Vidović, Radislav Tomić, Igor Miljić, Nenad Stevanović i Jovo Petković.

Izabrani predsjednik se zahvalio na izboru i obećao da ce SPS u Blatnici zadržati pobjedničku tradiciju.

Takođe, obratio se i Dragutin Škrebić, predsjednik Opštinskog odbora Teslić, koji se svim prisutnim članovima zahvalio na podršci koju daju ovoj partiji. Škrebić je naglasio da je 2018. godine ova partija u Blatnici pobijedila sa 149 osvojenih glasova, a zadovoljstvo je izrazio i rezultatom od 131. glasa, koliko je ova partija osvojila na lokalnim izborima 2020. godine.

Večerašnji skup i svi prisutni daju optimizam da ce SPS u Blatnici 2022. godine imati dobar rezultat„, naveo je Dragutin Škrebić.

Skrebić je dao punu podršku novoizabranom mjesnom odboru i obećao potrebnu logističku podršku. Posebno je istakao podršku ovoj mjesnoj zajednici, njenim građanima, kao i čitavom blatničkom kraju za projekte koje oni naznače i apliciraju.

Rukovodstvo SPS-a, kao i svi izabrani funkcioneri ove partije, moraju biti servis građana i aktivno učestvovati u rješavanju njihovih zahtjeva„, kazao je Škrebić i dodao:

Spreman sam da lično učestvujem u zapošljavanju stanovnika ove regije, a sve u cilju opstanka ljudi na svojim ognjištima.

Skrebić se kritički osvrnuo na prethodnu vlast, nelegalnu sječu sume na prostoru ove regije, kao i izborne procese, krađu glasova zbog kojih su pokrenuti i brojni krivični procesi.

On je ponosan da kadrovi SPS-a nisu učestvovali u bilo kakvim krađama državne imovine, prevarama u izbornim procesima, niti kupovini glasova.

Ova partija je dala priliku vrlo mladim i kvalitetnim ljudima koji su veoma odgovorno prišli svojim zadacima. Preduzeća i institucije kojim rukovode kadrovi SPS-a u Tesliću, plaćaju sve obaveze prema budžetu Repulike Srpske. Redovno isplaćuju plate i ne učestvuju u bilo kakvim prljavim aferama„, rekao je predsjednik Škrebić.

U otvorenoj raspravi, prisutni članovi i simpatizeri, dali su punu podršku kadrovima SPS-a u Tesliću.

Evidentno je da ovakvim radom ova partija ima dobre izglede da 2022. godine osvoji planiranih 5.000 glasova u Tesliću, a samim tim i poslanički mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ispred izborne jedinice 5 (Doboj, Teslić, Stanari i Petrovo).


Skupština Foruma žena SPS Teslić

Ranije je u Tesliću održana izborna Skupština Foruma žena Opštinskog odbora SPS Teslić.

Izabrana je nova predsjednica Foruma žena Teslić, dipl. pravnik Sanja Đurđević iz Teslića, a za sekretara dipl. pravnik Nikolina Cocić iz Teslića.

Skupu su se obratili Dragutin Škrebić predsjednik Opštinskog odbora SPS Teslić, Goran Selak predsjednik SPS-a i Darinka Pejić pedsjednica Foruma žena SPS-a.

Pored izbora rukovodstva Foruma žena SPS Teslić, na sastanku je bilo riječi o aktuelnoj političkoj situaciji i ciljevima SPS-a. Poslije radnog dijela nastavljeno je druženje i zabava.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.