Kako se seks menja u tridesetim

Nema razloga za brigu. Evo šta možete da očekujete.

U tridesetim imate više iskustva, upoznali ste sopstveno telo i (ako ste pametni) zavoleli sebe kakvi jeste. Evo šta to donosi na seksualnom planu:

Više nemate potrebu za dokazivanjem

Ne ulazite u spavaću sobu brinući se oko toga kako ćete se „pokazati“. Bilo da je to zbog toga što ste već neko vreme u stabilnoj vezi, pa seks imate sa partnerom kojeg dobro poznajete, bilo da je reč o tome da ste već stekli dovoljno iskustva pošto ste ih promenili već nekoliko, više nema treme.

U tridesetim više niko normalan nema potrebu da se „dokazuje“. Takođe, niko normalan se više ne opterećuje fiks-idejama poput onih o zajedničkom orgazmu. Zato što do tada već svi imaju dovoljno iskustva da znaju da je seks mnogo više od toga.

Otkrićete mnogo novih, zanimljivih stvari

Kako godine prolaze, imamo sve više samopouzdanja. Spremniji smo na eksperimentisanje. Spremniji smo da kažemo šta zaista želimo. I da očekujemo da to i dobijemo.

Umete bolje da komunicirate

Umete da kažete partneru šta vam je potrebno, šta očekujete od veze, na emotivnom i seksualnom planu. A kad je komunikacija bolja, i seks je mnogo bolji. Takođe, veća je verovatnoća da znate šta je osobi sa kojom ste u vezi potrebno da bi doživela orgazam ako ste u posvećenoj dugoj vezi. Ima ljudi koji to nazivaju monotonijom, ali ima i onih koji to smatraju super bonusom koji dobijete uz dugu vezu – efikasno postizanje orgazma je sjajna a ne dosadna „opcija“.

Naučite da je kvalitet važniji od kvantiteta

Seks u tridesetim je sjajan jer znate da nije važno „koliko možete da izdržite“ ili „koliko često možete“ pošto je jedino što se „računa“ to da li ste oboje uživali.

Izvor: Mondo.rs

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.