PRVI STRANI INVESTITOR U STANARIMA Njemačka kompanija zapošljava 120 radnika (FOTO)

Opština Stanari dobila je prvog stranog investitora, a riječ je o njemačkoj kompaniji Fischer Maschinen koja proizvodi mašine za unutrašnji transport.

Firma u Stanarima zove se Fischer Intralogistic i njoj će prvi dijelovi za mašine biti proizvedeni do kraja godine.

Načelnik opštine Stanari Radojica Ćelić i direktor firme Nenad Mićić potpisali su ugovor o zakupu hala u Poslovnoj zoni i građevinskog neizgrađenog zemljišta, dok je sa vlasnikom ove njemačke kompanije Stefan Fišer ozvaničen dolazak ovog prvog stranog investitora u Stanare, najmlađu opštinu u Republici Srpskoj.

Fišer je rekao da je pet godina tražio način za proširenje kompanije i da je zahvaljujući Siniši Berkoviću, odborniku Skupštine opštine Stanari, odabrao lokaciju.

– U Njemačkoj više nemamo prostora za rast firme i nedostaje nam radnika. Vjerujemo da ćemo ovdje naš plan i ostvariti – poručio je Fišer.

U Stanarima treba da bude zaposleno 120 radnika kada bude zaokružen proizvodni proces.

Za sada je plan proizvodnja dijelova za mašine, a na ljeto naredne godine je planirana kompletna proizvodnja u Stanarima.Ova kompanija, između ostalog, proizvodi teretne liftove, pokretne trake, te se bavi metalnom obradom i sličnim poslovima.

Načelnik opštine Radojica Ćelić zahvalio se investitoru Fišeru kojem je obećao svu neophodnu pomoć u ostvarenju planova.

– Dovođenje investitora je jedno od obećanja koje sam dao u predizbornoj kampanji, a sada smo to obećanje uspješno i ispunili, za manje od godinu dana – rekao je Ćelić.

On je najavio da će uskoro biti donesen pravilnik o podsticajima zapošljavanju. Svaki investitor može da očekuje 3.000 evra po zaposlenom radniku sa srednjom stručnom spremom i 5.000 evra po zaposlenom radniku sa visokom stručnom spremom.

– Želimo da naša lokalna zajednica bude pozitivan primjer u Republici Srpskoj, pa i Bosni i Hercegovini po ulaganjima i zapošljavanju – poručio je načelnik Ćelić.

Više fotografija OVDJE.

Izvor: srpskainfo.com (A.E.)

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.