Prijem dece sa KiM u Vladi Srpske (Video)

Ministarka prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić naglasila je da trenutno u Srpskoj boravi 900 učenika sa Kosova i Metohije

Foto: RTRS

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković prisustvovao je danas u Banjaluci prijemu za učenike sa Kosmeta koji borave u Srpskoj od 16. do 23. juna u okviru projekta „Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske“. Domaćin prijema je ministarka prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić. Višković je istakao da su institucije Srpske na raspolaganju njima i njihovim roditeljima jer su veze srpskog naroda neraskidive.

– Morate znati da ste kod braće i prijatelja, da ste dobrodošli, a želja mi je da se sa najboljim uspomenama iz Republike Srpske vratite svojim kućama – rekao je Višković.

Ministarka prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić naglasila je da trenutno u Srpskoj boravi 900 učenika sa Kosova i Metohije.

– Kod nas ste dobrodošli. Osam godina otvaramo vrata za braću sa Kosova i Metohije i na to smo izuzetno ponosni. Prvi put smo ugostili i učenike sa posebnim potrebama, što je od neizmerne važnosti – rekla je Trivićeva. Predsednik Udruženja roditelja „Podrži me“ iz Kosovske Mitrovice Ivana Rakić rekla je da je Republika Srpska do sada mnogo puta pomogla srpski narod na Kosmetu i decu sa posebnim potrebama.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije Milorad Arlov rekao je da deca na Kosmetu žive u teškim uslovima i zato Republika Srpska čini sve kako bi im pomogla.

Centralni doček za goste sa Kosova i Metohije priređen je u Višegradu 16. juna, a u okviru ovog projekta u Republici Srpskoj boravi oko 900 najboljih učenika sa Kosova i Metohije u pratnji oko 80 nastavnika, te 26 mladih sa poteškoćama u razvoju u pratnji roditelja.

Izvor: novosti.rs / Video: Elta TV

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.