Pošte Srpske: Uspješno realizovana poslovna 2022. godina

U zgradi Uprave Pošta Srpske, juče je održana svečana Sjednica direktora Preduzeća za poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka.

Tema prvog ovogodišnjeg susreta direktora Pošta Srpske bila je „Osvrt na Izvještaj o poslovanju Preduzeća za 2022. godinu“, o kojoj je izvijestio direktor Preduzeća Miladin Radović, dok su kroz izlaganja iz svih segemenata poslovanja koje je dovelo do uspješnog rezultata, izvijestili ostali članovi Uprave, izvršni direktor za pravne, opšte poslove, ljudske resurse i investicije Snježana Martić, izvršni direktor za informaciono – komunikacione tehnologije, razvoj, prodaju i marketing Zoran Protić, izvršni direktor za ekonomske i računovodstvene poslove Zoran Vujmilović i izvršni direktor za poštanske i šalterske poslove Milenko Vučeta.

Svečanoj Sjednici prisustvovali su direktori Radnih jedinica za poštanski saobraćaj: Zoran Durić (Poštansko-saobraćajni centar), Miljan Ninčić (Banja Luka), Ozrenko Poljašević (Doboj), Bojan Đokić (Brčko), Miodrag Petrović (Zvornik), Jelena Dukić (Prijedor), Mladen Odović (Sokolac) i Jovo Кraljević (Trebinje), pomoćnik direktora RJ Banja Luka Mirjana Danilović, savjetnici Nikola Šupljeglav i Branko Lepir, kao i koordinatori Marija Cvijetić i Igor Baroš.

Direktor Preduzeća se zahvalio svim saradnicima za uspješan poslovni rezultat u prethodnoj 2022. godini, napominjući da je uspješno poslovanje Preduzeća rezultat dobrih odluka koje su dovele do prilagođavanja tržištu u izazovnom periodu, uz maskimalno zalaganje svih zaposlenih radnika Pošta Srpske.

Prezentacijom pokazatelja poslovanja Preduzeća, direktor Radović izložio je poslovni rezultat Pošta Srpske, prikazavši ukupne prihode Preduzeća u iznosu od 77.811.801 КM, te rashode u iznosu od 76.084.428 КM, na dan 31.12.2022. godine.

Neto rezultat navedenog perioda iznosio je 1.727.373 КM, koji sa ostalim dobicima utvrđenim direktno u kapitalu od 538.568 КM, čini ukupan neto rezultat, odnosno dobitak Preduzeća u iznosu od 2.265.941 КM.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.