Policija traga za prevarantom „Miralemom iz Modriče”: Jeftinom naftom mamio kupce pa ih ojadio za 4.000 KM

DOBOJ – Policija traga za prevarantom “Miralemom iz Modriče”, koji se tako predstavljao i prevario tri osobe za 4.000 KM kojima je ponudio naftu po povoljnijim cijenama, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Prema informacijama iz policije, Miralem iz Modriče je 12. aprila prevario dvije osobe iz Doboja i Gračanice za oko 2.500 KM. On je, kako saznajemo, telefonom sa dvojicom muškaraca dogovorio da im nabavi dvije i po tone nafte po povoljnijim cijenama.

– Predstavio im se kao Miralem iz Modriče. Od prvog je uzeo 1.000 KM za tonu, a od drugog 1.500 KM za tonu i po nafte. Rekao im je da dođu pred “Rafineriju ulja” u Modriči kako bi preuzeli robu, ali kada su došli nisu našli ni njega ni naftu. Prevarantu se tu izgubio svaki trag – kazao je izvor blizak istrazi.

Isti slučaj zabilježen je pet dana ranije, a u priču prevaranta povjerovao je i lakovjerni Dobojlija koji je putem internet oglasnika tražio da kupi regresiranu naftu.

– Njemu se nakon nekog vremena javio muškarac i ponudio mu naftu po cijeni od 1,5 KM po litri. Dogovorili su se da se nađu na jednoj pumpi gdje su, prema prijavi žrtve, došla dvojica muškaraca predstavljajući se kao radnici “Rafinerije ulja” iz Modriče – kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je Dobojlija prevarantima za gorivo dao 1.400 KM, a oni su mu rekli da moraju samo da odu po putni nalog kako bi dobio robu.

– Obećali su mu da će cisternu odvesti do njegove kuće i da ih sačeka kako bi im pokazao put. On ih je čekao prema dogovoru, kako se nisu pojavili, shvatio je da je prevaren pa je pozvao policiju – kazao je naš izvor.

Pojasnio je da policija istražuje da li su prevare u Modriči i Doboju povezane.

– Do sada prikupljeni podaci i način prevare ukazuju da se radi o istom prevarantu. Takođe, vjeruje se da je imao pomagače i to se istražuje – kazao je naš izvor.

Policijska uprava Doboj saopštila je da prva prevara prijavljena 7. aprila Policijskoj stanici Doboj 1, a druga 12. aprila Policijskoj stanici Modriča.

– Prvo je jedan čovjek prijavio da je dvojici nepoznatih muškaraca koji su se predstavili da rade u “Rafineriji ulja” u Modriči dao 1.400 KM za  regresiranu naftu, ali je nije dobio. Pet dana kasnije, dvije osobe su prijavile da su kontaktirale čovjeka koji im se predstavio kao “Miralem iz Modriče” kako bi kupili naftu. Jedan mu je dao 1.000, a drugi 1.500 KM za naftu koju nisu dobili – rekli su u PU Doboj.

Apel

Iz Policijske uprave Doboj apeluju na građane da budu oprezni prilikom kupovine robe te da dobro provjere o čemu se radi i od koga kupuju.

– Pozivamo građane da ako su prevareni da to prijave policiji – saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Izvor: glassrpske.com / Autor: Nebojša Tomašević

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.