NOVI UDAR NA DŽEPOVE GRAĐANA: Poskupljenje registracije automobila od 9. marta

IAKO se dosta priča o samom poskupljenju registracije automobila, koje stupa na snagu od 9. marta, ono nije mnogo značajno, rekao je predsjednik Skupštine Udruženja osiguravajućih društava Republike Srpske Bojan Popović.

  • Poskupljenje stupa na snagu za dva dana, odnosno od 9. marta, a iako se mnogo priča o tome, to poskupljenje nije toliko značajno kao dosadašnja poskupljenja, koja smo mogli i sami da vidimo, u smislu poskupljenja goriva, guma, dijelova i ostalog – rekao je Popović za RTRS.

Dodaje, kada se priča o registracijama, one se ne sastoje samo od polise osiguranja.

– Mi kada pričamo o ovome spominjemo cijelu registraciju, koja se ne sastoji samo od polise registracije. Cijena auto odgovornisti je porasla za nekih 18 odsto, što ukupno predstavlja poskupljenje od sedam do osam odsto, što zavisi od vrste vozila – ističe Popović.

Kako Popović navodi, prošle sedmice je takođe došlo i do korekcije izdvajanja sredstava za Auto moto savez Republike Srpske, koja je sa 9 KM, porasla na 12 KM.

– Da ne bi došlo do situacije da osiguravajuća društva ne mogu plaćati štetu, mi smo morali da se odlučimo na ovo povećanje – ističe Popović, dodavši da je uložen trud da se osiguravajuća društva, ali i osiguranici jednako ispoštuju.

Izvor: Novosti

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.