Nećeš da platiš? Ideš na bilbord!

Čelnici jednog grada u Kini došli su na zanimljivu ideju kako najterati neplatiše da izmire svoje dugove. Vrlo jednostavno, osramotili su ih javno prikazujući njihove fotografije na bilbordima i u izvještajima državnih medija.

Imena i drugi lični podaci dužnika takođe su postavljeni na velikim LED ekranima iznad nekih od najprometnijih ulica Ksijana. Iz gradskog suda naveli su da je to način da podstaknu ljude koji su već bili obaviješteni o svojim finansijskim obavezama da isplate taj novac.

Vlasti su počele da prikazuju slike dugova prije dva dana u 13 ksijanskih okruga. Glavni grad provincije ima više od osam miliona stanovnika, a informacije se prikazuju iznad najprometnije ulice.

Objavljeni su podaci za više od 400 ljudi nakon što oni nisu ispunili svoje zakonske obaveze. Njihova lica će biti prikazivana pet dana, sve do 26. decembra.

U ksijanskom sudu navode da će i u januaru biti objavljeni podaci o dužnicima. Lunan Džang, šef biroa suda u Ksijanu, rekao je lokalnom novinaru da će sud izreći i druge mjere dužnicima, uključujući pritvor, finansijske kazne i zabranu putovanja

Izvor: srpskacafe.com

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.