Nakon prijave nasilja u Stanarima: Supruga odbornika tvrdi da živi u strahu, on kaže da se samo branio

STANARI – Odbornik Ujedinjene Srpske u Stanarima Branislav Bjeličić uhapšen je zbog sumnje da je brutalno pretukao svoju suprugu, svastiku, punca i punicu i nanio im teške povrede, a njegova supruga Mira Marković kaže da „žive u strahu od nasilnika“ i da se „plaše da bi ih opet mogao napasti“.

Markovićeva je ispričala da su ona i Bjeličić bili u braku oko šest mjeseci i da imaju desetomjesečnu bebu koja živi sa njom.

– Mi smo pokrenuli postupak da se razvedemo i dogovorili smo se da dijete bude kod mene, a da ga on viđa na dva sata. On je u petak došao po bebu i tada je došlo do svađe između nas dvoje. Ranije mi je uplatio 200 maraka za izdržavanje djeteta i ja sam mu u petak rekla da mi je to malo i da mi treba više novca kako bi izdržavala dijete, jer treba kupiti puno stvari i hrane, a ja sam nezaposlena – ispričala je Markovićeva za portal Srpskainfo.

Kaže da joj je tada rekao da joj neće dati više para, a da mu je ona skrenula pažnju da on ima i dijete iz prvog braka kojem daje puno više para.

– Samo sam mu rekla da djetetu iz prvog braka, a koje studira u Novom Sadu, daje puno više para i da za bebu ne može biti dovoljno 200 maraka. On je tada počeo da galami na mene i prijeti i tada smo se posvađali – istakla je Markovićeva.

Dodala je da je tada ušla u njegovo vozilo da bi uzela dijete.

-On je tada krenuo preko bebe da me udara šakom u glavu. Više puta me udario. To je sve vidjela i čula moja mama koja je krenula prema nama i kada se približila on ju je udario šakom u glavu i odmah je oborio na zemlju. Majka je pala na put i odmah izgubila svijest, a krv joj je išla iz glave – pojasnila je Markovićeva.

Kaže da je to sve čula i sestra, koja je u dvorištu kuće kačila veš i krenula je prema vozilu da im pomogne.

– Čim je sestra prišla on je i nju i udario šakom u glavu i oborio na zemlju. Tada dolazi moj tata i on je i njega udario šakom u glavu i oborio na zemlju. Potom je krenuo da udara i mene rukama i nogama i ja sam takođe završila na zemlji. Svi smo ležali u krvi i kada god bi neko pokušao da ustane sa zemlje, Bjeličić bi ga opet udarao i obarao na zemlju – rekla je Markovićeva.

Ističe da se ona porodila prije samo deset mjeseci.

– Tukao me dok je naša beba bila u autu i plakala. To je bio užas – istakla je Mira.

Kaže da je nakon toga on sjeo u svoje vozilo i otišao, a da su oni potom pozvali policiju.

– Policija je došla na lice mjesta i bili su korektni. Uzeli su izjave od nas, slikali su krv na putu, a mi smo otišli ljekaru. Svi imamo veoma ozbiljne povrede, a mami stalno ide krv na nos i opet moramo ići u bolnicu. Niko od nas noćima ne može spavati – kaže Markovićeva.

Dodaje da je u bolnici vidjela i Bjeličića koji je stavio langetu na ruku, jer se vjerovatno povrijedio dok ih je tukao.

Tvrdi da je on i ranije bio nasilan.

– Policija je uradila za sada šta je mogla, ali mi i dalje živimo u strahu od njega. Bojimo se da će se vratiti, jer nam je prijetio da će nas opet napasti. Mi moramo odlaziti u Stanare kako bi išli u prodavnicu, a on je prijetio da će nas opet napasti. Znam sa sigurnošću da on ima oružje u kući – poručila je Markovićeva.

Ona je rekla da moli institucije da reaguju i da zaštitu nju i njenu porodicu od ovog nasilnika.

Bjeličić,  s druge strane, tvrdi da su oni, zapravo, njega napali, a da se on branio.

Tvrdi da su u naguravanju dva puta padali, pa je tako došlo do povreda, a ne od njegovih udaraca, a ako je nekoga, kako kaže, “zakačio, izvinjava se, jer to nije htio”.

– Ja sam otišao po dijete, što smo se i dogovorili. Međutim, dolje me je ta porodica dočekala, napala, njih svih četvoro, poderali su mi majicu, izgrebali me po leđima, po prsima, po licu, oborili me dva puta na lokalni put. Ja sam se branio od njih, otrgao, sjeo u auto iz kojeg je neko dijete već izvadio, te otišao direktno u Policijsku stanicu i prijavio to – rekao je Bjeličić za “Nezavisne novine”.

Potom je, tvrdi, porodica njegove supruge njega okrivila da je on tu došao s namjerom da ih prebije.

– Prijavili su me da sam im prijetio oružjem. Policija je pretresla moju kuću. Prijavili su me da pijem i da se drogiram. Policija je uradila alkotest i test na drogu. Nisam nikad pio niti se drogirao. A oni su me optužili za to, satanizuju me – kaže Bjeličić.

On dodaje da je sa suprugom bio u procesu razvoda.

– Moja supruga je prethodno izvršila nasilje u mojoj porodici, mog oca i moju majku je zlostavljala – tvrdi Bjeličić i dodaje da za to ima dokaze.

Kaže da je razveden sa suprugom iz prvog braka, s kojom ima i dijete, koje studira u Novom Sadu, a on mu redovno plaća te studije.

– Moja supruga od koje se sada razvodim to neće da podnese, ona smatra da ja to ne trebam davati. Hoće da me odvoji od tog djeteta, a ja to ne želim – tvrdi Bjeličić, koji kaže da ga je policija pustila istog dana naveče.

Lider US Nenad Stevandić rekao je da će Bjeličića isključiti iz stranke zbog porodičnog nasilja.

Izvor: glassrpske.com

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.