NAJUSAMLJENIJA KUĆA O KOJOJ KRUŽE PRIČE: Da li ju je sagradio milijarder u slučaju zombi apokalipse, ili ona uopšte ne postoji?

Postoji nekoliko teorija, ipak samo jedna je tačna

Mnogo je priča koje kruže oko jedne jedine bele kuće na ostrvu Elliðaey, južno od Islanda, a jedna od njih je da se radi o skloništu u slučaju apokalipse u kojoj će zombiji hodati planetom.

Tajanstvene teorije pojavile su se oko toga kako je i zašto izgrađena mala bela kuća za koju se veruje da je možda i najusamljenija kuća na svetu. To je jedina kućica na ostrvu Elliðaey, udaljenom ostrvu južno od Islanda, oko koje se plete niz legendi.

Prema jednoj, kuću je sagradio milijarder koji je planirao da se preseli na udaljeno ostrvo u slučaju apokalipse u kojoj bi se zombiji pojavili na Zemlji.

Druga teorija kaže da u toj kućici živi neki verski fanatik, pustinjak. Postojala je i priča o tome da je islandska Vlada poklonila ostrvo pevačici Bjork, međutim to je demantovano. Bilo je čak i onih koji su tvrdili da kuća uopšte ne postoji, no fotografije koje se šire i društvenim mrežama dokazuju suprotno.

Elliðaey je deo arhipelaga Vestmannaeyjar, koji je sada potpuno pust, ali bio je naseljen pre otprilike 300 godina. Pet porodica živelo je tamo i uglavnom su se oslanjale na ribolov, lov na ptice i uzgoj stoke.

Do 1930-ih poslednji stanovnici napustili su ostrvo koje je od tada pusto.

Stvarna priča oko tajnovite kuće daleko je manje uzbudljiva od teorija koje se pletu oko nje. Kuća, zapravo, služi kao lovna baza za grupu koja organizuje aktivnosti lovaca na ostrvu. Imanje nema struje niti vode.

Međutim, ima saunu, koju napaja prirodni sistem za prikupljanje kišnice. Ostrvo je inače rezervat prirode i zaštićeno područje, a turističke agencije nude jednodnevne izlete u Elliðaey, za turiste koji žele istražiti njegovo prirodno okruženje.

Izvor: srbijadanas / b92

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.