Najskuplji gradovi za život u doba korone

Azija je i dalje najskuplje mjesto za život na svijetu za bogate, navodi se u novom izvještaju, u kome se vidi da otpornost regiona na pandemiju održava visoke cijene.

Hong Kong

Najmnogoljudniji kontinent na svijetu ostao je najskuplji za ultrabogate pojedince, navodi se u Globalnom izvještaju o bogatstvu i životnom stilu 2021. „Bank Julius Bar“, jer je njegov brzi odgovor na globalnu zdravstvenu krizu i ukupnu stabilnost valute održao troškove luksuzne roba u regionu.

Četiri od pet najskupljih gradova za pojedince sa imovinom vrijednom milion dolara ili više nalaze se u Aziji, navodi se u godišnjem izvještaju.

Šangaj se našao na vrhu liste 25 svjetskih gradova koji su proglašeni najskupljim mjestom za život za bogataše. Hongkong, prošlogodišnji broj jedan, skliznuo je na treće mjesto, dok se Tokio čvrsto zadržao na drugoj poziciji.

Monako, mala bogata država u zapadnoj Evropi i Tajpej na Tajvanu zaokružili su listu prvih pet najskupljih gradova.

Ostalih 20 najskupljih gradova za život za bogate su: Cirih, Pariz, London, Singapur, Njujork, Bangkok, Dubai, Milano, Sidnej, Barselona, Manila, Frankfurt, Moskva, Majami, Džakarta, Sao Paulo, Mumbaj, Meksiko Siti, Vankuver i Johanesburg.

Evropa i Bliski Istok zauzeli su drugo mjesto na listi regiona gdje je život za bogataše najskuplji, dok su se Sjeverna i Južna Amerika, teško pogođene pandemijom, pojavile kao najjeftiniji regioni za one sa luksuznim životnim stilom.

Očekuje se da će Azija tokom narednih godina održati svoje uporište kao najskuplja regija na svijetu za bogate, jer se njen ekonomski rast nastavlja ubrzano, napominje se u izvještaju, prenosi „Biz lajf“.

Izvor: srpskacafe.com

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.